Czy do wydatków oprócz czynszu dolicza się opłaty poniesione za wodę, prąd, śmieci? Czy odliczam tylko czynsz ?
Jeśli zarządca potwierdza tylko wysokość czynszu jako wydatek to czy dodaje się do tego poniesione przez wnioskodawcę inne opłaty?
4. Wydatkami, o których mowa w ust. 3, są:
jeżeli tyle wiesz...to co więcej powiedzieć hehe jeżeli wnioskodawca do zarządcy płaci tylko czynsz...a za smieci placi oddzielnie to oddzielnie liczysz...choć nie wiem czy to co potwierdził zarządca to tylko czynsz...musisz sprawdzić co wchodzi w kwote 450 zł ...prąd...jak już powiedziałas ze wiesz...to nie jest wydatekprzeczytaj ze zrozumieniem artykuł o wydatkach z ustawymania0m0 pisze: ↑03 mar 2022, 16:57tyle to wiem. Chodzi mi o to, że we wniosku o dodatek mieszkaniowy, jest punkt, w którym zarządca potwierdza poniesione wydatki. I on potwierdził tylko czynsz w wysokości 450 zł. Jednak wnioskodawca dołączył jeszcze potwierdzenia opłaty za śmieci, prąd itp. Czy to też odliczać, skoro zarządca tego nie potwierdził?
proszę o zrozumienie, dopiero wgryzam się w temat![]()
ustawę przeczytałam![]()
bierzemy pod uwagę wydatki "ponoszone" a nie "poniesione" tzn. nie muszą być uregulowaneBierzemy pod uwagę tylko wydatki uregulowane?
tak spełnionepowierzchnia użytkowa lokalu 62,18 m2, liczba osób zamieszkałych - 4. Powierzchnia użytkowa lokalu mieszkalnego nie przekracza normatywnej powierzchni o więcej niż 30%, czyli kryterium metrażowe jest spełnione?