Niebezpieczna pisze:Sygnity tłumaczyło że robimy odmowę ale w sprawozdaniu jest widoczne jako uchylenie...zakręcone z pomieszanym:)
a wprowadzasz w jakiś sposób dochód uzyskany?********** :-) pisze:Ja w takim przypadku robię przez uchylenie
Tak piszę w Wordzie jako decyzję uchylającąkarolina09 pisze:i wtedy w systemie następuje odmowa a na papierze robisz uchylenie?młodszyreferent96 pisze:ja np robię zwykłą uchylającą decyzje w programie Sygnity, gdy osoba sama rezygnuje ze świadczenia, zaś gdy uległa zmianie jej sytuacja finansowa (uzysk i przekroczenie kryterium )to robię poprzez zmianę sytuacji życiowej z podstawą do zmiany decyzji.
wprowadzasz uzyskanie i pozniej zamykassz jako "koniec bez nadania biegu"? A typ wniosku jaki?? Formalny czy brak podstawy do wyd dec?Diana pisze:Sygnity "zaleca" robić przez zmianę decyzji, ale właśnie! jest to źle w sprawozdaniu. Tego już nie słyszą.
Raz się posłuchałam ich "zaleceń" i musiałam ręcznie sprawozdanie poprawiać, wynotować i teraz pamiętać do sprawozdania rocznego.![]()
Wprowadzam dochody, zamykam bez kwalifikacji.
Następnie wszystkie decyzje --> dec. uchylająca lub decyzja z decyzji (zależy ile dzieci).
Ja tak robię i wiem, że mam dobrze.
A kto chce, niech robi po swojemu.