Wrzesień przekroczenie październik mieszczą się
Wrzesień przekroczenie październik mieszczą się
jw. I co robić wrzesień odmówka a za październik w związku ze zmianą kryterium dochodowego w OPS przyznać? No i jeśli przyznać to czy badać dochód za miesiąc wrzesień. No bo niby byłoby logiczne!!!???? 

Re: Wrzesień przekroczenie październik mieszczą się
my robimy bez żadnego badania dochodów za miesiac wrzesień, tylko przyznajemy decyzję w miesiącu październiku i w tresci uzasadniamy ze stypendium zostalo przyznane od miesiaca pazdziernika poniewaz wystapilo brak kwalifikacji za miesiac wrzesien natomiast od dnia 01 paxdziernika 2015 zgodnie z Rozporządzeniem ..... uleglo zmianie kryterium dochodowe na osobe w rodzinie i uczen kwalifikuje sie do otzrymania stypendium szkolnego, oczywiscie pisze to w skrocie a w decyzji szczegolowo i bardziej precyzyjnie.
jest to jakieś rozwiązanie ale chyba bardzo subiektywne, wg BM wniosek złożony we wrześniu należy rozpatrzyć biorąc pod uwagę kryteria wrześniowe i odmówić.
Kto może podać przykładową decyzję na ten rok???
Witam.
Ja tak samo robię jak moja poprzedniczka" aga gops."
Pozdrawiam,Miłej pracy.
Ja tak samo robię jak moja poprzedniczka" aga gops."
Pozdrawiam,Miłej pracy.

Witam was dziewczyny ja tez mam taki zamiar robic
A może ktoś by sie podzieli wzorem decyzji bo mi wirus zatakował głowno baze danych i wszystko przepadło w systemi i musze od nowa wszystko wprowadzac
bede wam bardzo wdzieczna pozdrawiam
A może ktoś by sie podzieli wzorem decyzji bo mi wirus zatakował głowno baze danych i wszystko przepadło w systemi i musze od nowa wszystko wprowadzac

A jak postępować w przypadku rozpatrywania wniosków od dzisiaj? Od dzisiaj obowiązuje nowe kryterium i przy rozpatrywaniu wniosków (z tego co dowiedziałam się ze szkoleń) powinnam rozpatrywać na wrzesień wg starych zasad, a od października na nowych zasadach. Tylko teraz pytanie. Czy to jest poprawne? Zawsze mówiono mi,że prawo nie działa wstecz.
A w związku z tym jeżeli będę rozpatrywała wnioski na nowych zasadach to powinnam osobom,które kwalifikują się tylko od października przyznawać stypendium już od września? Z drugiej strony patrząc to niesprawiedliwe, bo część osób już decyzje otrzymała i otrzymała wg starych zasad, czyli tylko od października.

A w związku z tym jeżeli będę rozpatrywała wnioski na nowych zasadach to powinnam osobom,które kwalifikują się tylko od października przyznawać stypendium już od września? Z drugiej strony patrząc to niesprawiedliwe, bo część osób już decyzje otrzymała i otrzymała wg starych zasad, czyli tylko od października.
punkt I odmówić za wrzesień - jesli przekracza dochód w sierpniu, punkt II przyznać od października - jeśli spełnia kryterium począwszy od października
Oprócz Wrzesień przekroczenie październik mieszczą się - Stypendia przeczytaj również:
Warunek otrzymania stypendium
przedłużenie post
Przeliczanie kwoty stypendium w programie
co wpisać w nagłówku?
śmierć wnioskodawcy
Stypendium socjalne dochody utracone/uzyskane - zmiana umowy
urlop wychowawczy
Zasiłek szkolny
słuchacz szkoły aktorskiej
faktury !!!!
sportowe - faktury
Zawiadomienie