Wsparcie kobiet w ciąży i rodzin „Za życiem” - Wsparcie kobiet w ciąży i rodzin „Za życiem”

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 29 gru 2016, 10:03

Witam serdecznie,

W związku z coraz większym zainteresowaniem na forum ustawą z dnia 4 listopada 2016 r. o wsparciu kobiet w ciąży i rodzin „Za życiem” postanowiono o utworzeniu działu na forum do tej ustawy.

Dział obecnie znajduje się (może się to zmienić w przyszłości) między działem Świadczenia rodzinne a działem Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna. Można przejść do niego odnajdując go na stronie głównej forum ops.pl, ewentualnie klikając TUTAJ

W celu zachowania porządku proszę w w/w dziale zamieszczać tematy dot. ustawy z dnia 4 listopada 2016 r. o wsparciu kobiet w ciąży i rodzin „Za życiem”

Pozdrawiam :)

Niniejszy temat będzie przez tydzień w formie tematu globalnego tj. będzie się wyświetlał we wszystkich działach forum.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 04 sty 2017, 12:25

"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 04 sty 2017, 17:03

co sądzicie o informacji, które docierają z mediów? Mają to być nowi asystenci, na każde stanowisko przeznacza się 3,6 tys złotych miesięcznie.
To jest niesprawiedliwe wobec asystentów, którzy już pracują. Jestem asystentem, pracuję na terenie gminy. Dojeżdżam do rodzin własnym autem, mam ryczałt 80% stawek ustawowych. Moja płaca brutto to 2 199,32 (z kosztami pracodawcy gmina przeznacza na mnie 2 652,60 zł).
Na nowego asystenta ma być 3.600 brutto, czyli na rękę około 2,150. Jeśli dobrze rozumiem ustawę, praca jego to koordynowanie, czyli praca biurowa. Jeśli do tego dodamy płacę minimalną dla każdego, bez względu na wykształcenie, to przy wymaganiach wobec asystenta, pracy w terenie, stresie, trudnych warunkach - dla mnie prawo stanowione przez rząd to kpina. Zapomniałem dodać, że pracownik socjalny ma dodatek za pracę w terenie i dodatkowy urlop z racji trudnych warunków pracy. Mam wrażenie - w trzecim roku pracy - że warunki pracy asystenta nie odbiegają od wskazań do wspomnianych dodatków pracownika socjalnego...
andrzej dar

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x