Ustawa w wsparciu kobiet w ciąży i rodzin- wiecie już coś? - Wsparcie kobiet w ciąży i rodzin „Za życiem”

Strona 1 z 4    [ Posty: 39 ]

Napisano: 09 gru 2016, 10:13

Witam Was,
Rozmawiają już u Was o tym?
Wiecie coś?

Pytam bo u mnie cisza i jeśli wejdzie od 1 stycznia to może się tak stać, że czy Wójt czy Kierownik dowiedzą się o tym w momencie gdy przyjdzie jakiś wnioskodawca w nowym roku :lol:
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 09 gru 2016, 10:19

u mnie już Wójt przekazał to do realizacji w ops, czekam na zmianę zakresu czynności
olga271

Napisano: 09 gru 2016, 10:21

https://www.mpips.gov.pl/wsparcie-dla-ro ... a-zyciem-/

Pora żeby wójt,burmistrz,prezydent zaczął już się ogarniać. Merytorycznie swiadczenie proste jak budowa cepa
ops33

Napisano: 09 gru 2016, 10:40

Że proste to wiem, czytałem "po łepkach" projekt.
Ale dziwi mnie fakt milczenia i ciszy (Wójt i Kierownik).
Do Was czy do Wójtów jakieś informacje o ustawie przychodziły? Bo zastanawiam się czy oni w ogóle wiedzą o czymś takim... :D
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 09 gru 2016, 10:44

heiland pisze:Do Was czy do Wójtów jakieś informacje o ustawie przychodziły? Bo zastanawiam się czy oni w ogóle wiedzą o czymś takim
no moja kierownik zawołał mnie na rozmowę i pytała jak to daleko czy musimy coś zmieniać...szkoda że sama tego nie wie no ale chociaż coś słyszała
olga271

Napisano: 09 gru 2016, 10:50

Mam nadzieję, że wytrzymam do nowego roku nie wygarniając Kierownikowi tego, że śpi a trzeba ogarnąć nową ustawę.
Jeśli mi się uda to będę miał satysfakcję :D
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 09 gru 2016, 10:59

przyznam, że nie wczytywałam się dokładnie w nową ustawę, będzie jakiś wzór wniosku i rozporządzenie do tego??
kropka86
Starszy referent
Od: 10 sty 2016, 21:21
Zajmuję się: ŚR,FA,ZDO i inne

Napisano: 09 gru 2016, 11:08

heiland - skąd niby miały do nas, czy też do wójtów, kierowników itd. przychodzić informacje? Sejm miał poleconym wysłać każdemu ustawę? Samorząd gminny jest zwolniony z pozyskiwania wiedzy o ustawach wchodzących w życie? Dzienniki ustawa są dla samorządów niedostępne? Już o czytaniu gazet i oglądaniu telewizji nie wspomnę...
ops33

Napisano: 09 gru 2016, 12:08

nasz szifu nie martwi się o nas, bardziej o asystentów rodziny. my ze wszystkim dajemy radę więc po co wogóle się tym interesować
ss
Starszy referent
Od: 06 sty 2010, 9:43
Zajmuję się:

Napisano: 09 gru 2016, 12:09

Wiesz, że w przypadku takich ustaw zawsze dopytują, wypytują itp. w związku z tym myślałem, że i o to będzie tak samo.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Strona 1 z 4    [ Posty: 39 ]

Oprócz Ustawa w wsparciu kobiet w ciąży i rodzin- wiecie już coś? - Wsparcie kobiet w ciąży i rodzin „Za życiem” przeczytaj również:

urodzone żywe, zmarło
druk za życiem
podstawa prawna do decyzji za życiem
nowe świadczenie
Informator „Za życiem”
Rozporządzenie
UPOWAŻNIENIE
Wsparcie kobiet w ciąży i rodzin „Za życiem”
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x