To wszystko zrobiłam w marcu ponieważ od marca wstrzymałam, wydałam decyzję 22 marca i wiem, że ta osoba nie uregulowała zaległości, co prawda nie mam tego na piśmie od spółdzielni ale minie zaraz 3 miesiące jakie miała na zapłacenie i jeśli tego nie zrobi to trzeba wygasić dlatego pytam JAK? To mój pierwszy taki przypadek i proszę o pomoc. Wiem Maxima, że Ty wiesz jak to zrobić.....Maxima pisze: ↑09 cze 2021, 9:45Zupełnie nic?
A gdzie powiadomienie o wszczęciu postepowania?
A gdzie pismo do świadczeniobiorcy, aby się stawił i wyjasnił sprawę?
A gdzie informacja, ze jeśli ureguluje w ciągu 3 miesięcy to nadpłacimy a jeśli nie to nastapi wygasnięcie decyzji?
Skąd wiecie, czy za 3 miesiące uregulował czy nie (pismo do zarzadcy)
W decyzji zawieszającej piszemy w uzasadnieniu, że "Jeżeli uregulowanie zaległości nastąpi w ciągu 3 miesięcy od dnia wydania decyzji zawieszającej, wypłaca się dodatek mieszkaniowy za okres, w którym był wstrzymany"Maxima pisze: ↑09 cze 2021, 9:45Zupełnie nic?
A gdzie powiadomienie o wszczęciu postepowania?
A gdzie pismo do świadczeniobiorcy, aby się stawił i wyjasnił sprawę?
A gdzie informacja, ze jeśli ureguluje w ciągu 3 miesięcy to nadpłacimy a jeśli nie to nastapi wygasnięcie decyzji?
Skąd wiecie, czy za 3 miesiące uregulował czy nie (pismo do zarzadcy)
Przepraszam, zrozumiałam, że nic nie robicieCytrynka pisze:To wszystko zrobiłam w marcu ponieważ od marca wstrzymałam, wydałam decyzję 22 marca i wiem, że ta osoba nie uregulowała zaległości, co prawda nie mam tego na piśmie od spółdzielni ale minie zaraz 3 miesiące jakie miała na zapłacenie i jeśli tego nie zrobi to trzeba wygasić dlatego pytam JAK? To mój pierwszy taki przypadek i proszę o pomoc. Wiem Maxima, że Ty wiesz jak to zrobić.....
To jeśli byłabyś jeszcze taka dobra i podała mi podstawe prawną jaką wpisujesz do tej decyzji wygaszającej??Maxima pisze: ↑09 cze 2021, 11:12Przepraszam, zrozumiałam, że nic nie robicieCytrynka pisze:To wszystko zrobiłam w marcu ponieważ od marca wstrzymałam, wydałam decyzję 22 marca i wiem, że ta osoba nie uregulowała zaległości, co prawda nie mam tego na piśmie od spółdzielni ale minie zaraz 3 miesiące jakie miała na zapłacenie i jeśli tego nie zrobi to trzeba wygasić dlatego pytam JAK? To mój pierwszy taki przypadek i proszę o pomoc. Wiem Maxima, że Ty wiesz jak to zrobić.....![]()
Myslę, że warto mieć na piśmie od zarządcy, że nie opłacił tej zaległości.
Wiem, ze nie trzeba robić decyzji wygaszającej, ale ja akurat robię. Tak uzgodniłam z radcami prawnymi, niektórzy szkoleniowcy też tak uważają (nie wszyscy oczywiście). Wychodzę założenia, ze skoro decyzja przyznająca była wydana to stwierdzająca wygasnięcie musi byc również. Wiadomo, co urząd to inna praktyka. A taka jest moja.