Nie,nie powołuję się na ustawę, Pani z ROPS i będą na szkoleniu pytała, to powiedziano mi,że wysyła się tylko pismo informacyjne do strony, koleżanka z ZR też tak robi.Gops456 pisze:No właśnie mi tez Pani z ROPS-u powiedziała ze jeśli strona o to prosi to lepiej wstrzymać, zeby potem nie było nienależnie pobranych. A czy w tym piśmie do strony które Pani wysyła powołuje sie Pani na jaką konkretną ustawę i artykuł? Bo w Sygnity wstrzymanie wydaje się postanowieniem.
nowa11 pisze:Nie,nie powołuję się na ustawę, Pani z ROPS i będą na szkoleniu pytała, to powiedziano mi,że wysyła się tylko pismo informacyjne do strony, koleżanka z ZR też tak robi.Gops456 pisze:No właśnie mi tez Pani z ROPS-u powiedziała ze jeśli strona o to prosi to lepiej wstrzymać, zeby potem nie było nienależnie pobranych. A czy w tym piśmie do strony które Pani wysyła powołuje sie Pani na jaką konkretną ustawę i artykuł? Bo w Sygnity wstrzymanie wydaje się postanowieniem.
Decyzja ostateczna, na mocy której strona nabyła prawo, może być w każdym czasie za zgodą strony uchylona lub zmieniona przez organ administracji publicznej, który ją wydał, jeżeli przepisy szczególne nie sprzeciwiają się uchyleniu lub zmianie takiej decyzji i przemawia za tym interes społeczny lub słuszny interes strony; przepis art. 154 § 2 stosuje się odpowiednio.82gocha pisze:art.155 kpa?