~wstrzymanie wypłaty świadczenia pielęgnac. i zas. piel. - koordynacja - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 29 lis 2013, 16:25

Jak wyżej i czy ma być decyzja i proszę podpowiedzcie jaką zastosować podstawę prawną w decyzji.
~~B

Napisano: 29 lis 2013, 16:35

a na jakiej podstawie chcesz wstrzymać?
~Elmer

Napisano: 29 lis 2013, 16:44

a np 155 kpa bo strona chce i co wtedy ??
~ewka

Napisano: 29 lis 2013, 16:47

Koordynacja - decyzje Ośrodka zostały unieważnione ponieważ nie byliśmy organem właściwym do przyznania świadcz. piel. i zas. piel. - czekamy na decyzję Marszałka Województwa.
~~B

Napisano: 29 lis 2013, 16:51

na 155 tak.
na samą koordynację nie. Jak nie masz orzeczonych w powyższych sprawach to nadal płacisz
~Elmer

Napisano: 29 lis 2013, 16:51

no tak, ale jak jest taka sytuacja ze strona przychodzi i mówi chciałam sobie wstrzymac swiadczenia bo maż pojechał zagranicą to jej odpisujesz ze nie moze wstrzymac ?? Pytam z ciekawości bo u nas troche z tym problem. Rops mowi ludziom zeby wstrzymali i oni przychodza i mowia bo ta Pani mi mówila z rops a ona wie lepeij :) nie wiem czy mni zrozumiales ale juz jest pt i jakos sie ciezko myśli :)
~ewka

Napisano: 29 lis 2013, 17:03

~Elmer, a jeżeli decyzja została unieważniona przez SKO czyli nie ma jej w obiegu prawnym to czy już to nie jest równoznaczne z tym żeby wstrzymać wypłatę. Bardzo proszę o odpowiedź.
~~B

Napisano: 29 lis 2013, 17:16

jeżeli jest prośba strony to możesz wstrzymać. Inaczej nie.

B zdecyduj się co ci SKO unieważniło. co chcesz wstrzymać a co nie możesz wypłacić bo nie masz decyzji
~Elmer

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem