jesli wysłałam wszczęcie postępowania w sprawie zwrotu zwrotka zwrócona ze adresat wyprowadził sie nie mieszka w ... czy teraz mam przedłużyć postępowanie i wyznaczyc kuratora? czy wydać decyzjie o umożeniu postepowania? a potem kurator?
RR pytam poniewaz jestem co prawda nowym pracownikiem ale patrze w teczki mojego poprzednika i tam taka sytuacji dłużnik nie odebrał listu ponieważ wyprowdził sie a kolega umorzył postepowanie administracyjne. Pogubiłam sie. To co piszesz jest dla mnie logiczne tylko zastanawim sie dlaczego poprzednik tak uczynił
RR ale musi przedłużyć postępowanie w którym okresli kolejny termin. Potem pisma i ustalenie kuratora. No a potem wszczęcie i decyzjia dla kuratora. My to tak robimy i myśle ze dobrze, wkoncu konsultujemy sie w takich sprawach z prawnikiem
no tak nie doreczone wszczęcie ale w związku z tym przedłużamy ze nie możemy dostarczyć i ustalamy kuratora poczym wszczęcie i decyzjie o zwrocie kierujemy do kuratora.
nie bardzo rozumiem jak mozna przedluzyc postepowanie,ktorego nawet sie nie wszczelo:) komu wysylaliscvie zawiadomienie o wydluzeniu terminu postepowania o zwrocie ? przeciez nie wiedzieliscie gdzie takie zawiadomienie wyslac,bo dluznik sie wyprowadzil, wiec wlasciwie chyba tylko napisaliscie do siebie:)
jak dla mnie to w takiej sytuacji postepowanie w sprawie zwrotu nie moze byc wszczete dopoki nie zostanie ustalony kurator do doreczen