wszczęcie czy decyzjia - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 13 sty 2014, 15:48

jesli wysłałam wszczęcie postępowania w sprawie zwrotu zwrotka zwrócona ze adresat wyprowadził sie nie mieszka w ... czy teraz mam przedłużyć postępowanie i wyznaczyc kuratora? czy wydać decyzjie o umożeniu postepowania? a potem kurator?
~funduszk

Napisano: 13 sty 2014, 15:50

Nie wszczęłaś, warunkiem wszczęcia postępowania jest odebranie przez stronę zawiadomienia o wszczęciu.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 13 sty 2014, 15:53

czyli co mam teraz zrobić?
~funduszk

Napisano: 13 sty 2014, 15:55

Wniosek do komornika o ustalenie aktualnego miejsca zamieszkania dłużnika.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 13 sty 2014, 16:33

RR pytam poniewaz jestem co prawda nowym pracownikiem ale patrze w teczki mojego poprzednika i tam taka sytuacji dłużnik nie odebrał listu ponieważ wyprowdził sie a kolega umorzył postepowanie administracyjne. Pogubiłam sie. To co piszesz jest dla mnie logiczne tylko zastanawim sie dlaczego poprzednik tak uczynił
~funduszk

Napisano: 14 sty 2014, 15:24

RR ale musi przedłużyć postępowanie w którym okresli kolejny termin. Potem pisma i ustalenie kuratora. No a potem wszczęcie i decyzjia dla kuratora. My to tak robimy i myśle ze dobrze, wkoncu konsultujemy sie w takich sprawach z prawnikiem
~Paulina

Napisano: 14 sty 2014, 15:35

Paulina - a jakie postepowanie ? przeciez zadnego nie wszczal, bo nie dostarczyl skutecznie zawiadomienia o wszczeciu
~...

Napisano: 14 sty 2014, 15:42

no tak nie doreczone wszczęcie ale w związku z tym przedłużamy ze nie możemy dostarczyć i ustalamy kuratora poczym wszczęcie i decyzjie o zwrocie kierujemy do kuratora.
~Paulina

Napisano: 14 sty 2014, 15:46

no ja w aktach poprzednika mam przedłużenie postępowania a potem ustalił kuratora i wszczęcie i decyzjia do kuratora. Znalazłam taki przypadek.
~funduszek

Napisano: 14 sty 2014, 16:13

nie bardzo rozumiem jak mozna przedluzyc postepowanie,ktorego nawet sie nie wszczelo:) komu wysylaliscvie zawiadomienie o wydluzeniu terminu postepowania o zwrocie ? przeciez nie wiedzieliscie gdzie takie zawiadomienie wyslac,bo dluznik sie wyprowadzil, wiec wlasciwie chyba tylko napisaliscie do siebie:)
jak dla mnie to w takiej sytuacji postepowanie w sprawie zwrotu nie moze byc wszczete dopoki nie zostanie ustalony kurator do doreczen
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x