wiem było to chyba tysiąc razy ale .... - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 13 sty 2014, 19:47

czy wy tez tak co okres świadczeniowy jak dłuznik np nie stawi sie na wywiad wydajecie deczyję z tyt uchylania? Jakie jest to nienormalne ja juz drugi raz wydaję decz z tyt. uchylania się w jednym okresie sie nie stawił na wywiad a teraz w tym okresie odmówił rejestracji w PUP. BŁAGAM POWIEDZCIE ZEBYM SIE USPOKOIŁA CZY TEZ TAK \"BAWICIE \" sie z dłuznikami ???????
Wiem , że niektóre urzedy umarzają postepowanie ( że dłuznika juz raz uznano za uchylajacego się- ale podobno nie jest to zgodne z ustawa art 5
~MARTA II

Napisano: 13 sty 2014, 20:05

w tym akurat temacie to zdania są podzielone, a ty skoro wydajesz drugą decyzję to ta poprzednia kiedy straciła moc, kiedy ją uchyliłaś?? chyba ze zaznaczyłaś w decyzji że jest dłużnikiem uchylającym sie w okresie np 2012/2013.
ja nie wydaje drugi raz tej samej decyzji, wszczynam postępowanie, sprawdzam wszystko i jak zachodzą przesłanki w dalszym ciagu to umarzam postępowanie
~mała mi

Napisano: 13 sty 2014, 21:18

Byłam w ubiegłym roku na szkoleniu i robi się dokładnie tak, że jeżeli dłużnik ma już wydaną decyzję w poprzednim okresie świadczeniowym uznającą go za uchylającego się i uchyla się w dalszym ciągu w następnych okresach to wszczyna się postępowanie a następnie się je umaża w związku z tym iż jest już decyzją uznająca dłużnika za uchylającego się jest ona obowiązująca nie wydaje się drugiej decyzji!!!!!!!!
~anowi

Napisano: 13 sty 2014, 21:45

ja robie dokładnie tak jak anowi i mam identyczne zdanie w tym temacie
~mała mi

Napisano: 14 sty 2014, 10:54

Skoro wiesz że tak sytuacja wygląda to po co wszczynasz postępowanie? Nie można zanotować że w związku z dalszym spełnianiem przesłanek zawartych w decyzji ..... bla bla ... i wniosek do prokuratury?
~asik

Napisano: 14 sty 2014, 11:43

Może ktoś się podzielić wzorem pisma o umorzeniu postępowania?
~decyzja o umorzeniu

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x