sprawozdanie A.1 - pomocy proszę - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 13 sty 2014, 17:50

Suma liczby rodzin pobierających świadczenia z FA wiersze od F.2.1. do F.2.4 pomnożona przez liczbę osób uprawnionych oraz liczby osób uprawnionych do świadczenia z FA pobierających świadczenie na siebie wiersz F.7 nie powinna być mniejsza od 90% liczby wypłaconych świadczeń z FA wiersz A.1 w drugim miesiącu - nie mam pomysłu juz różne zależności brałam i nie wychodzi
~Becia

Napisano: 14 sty 2014, 10:32

nastąpiła spłata za poprzedni miesiąc
~kd

Napisano: 14 sty 2014, 11:06

mam ten sam problem może wystarczy napisać wyjaśnienie że w drugim zostały wypłacone podwójne świadczenia za październik może jakieś inne pomysły to bardzo proszę piszcie z góry dziekuje
~karolina

Napisano: 14 sty 2014, 11:30

no tak była spłata ja napisze takie wyjasnienie
~Becia

Napisano: 14 sty 2014, 11:33

ja tez:) bo nic innego mi nie przychodzi do głowy
~karolina

Napisano: 14 sty 2014, 13:50

1. W przypadku wypłaty wyrównania należnych świadczeń z funduszu alimentacyjnego
w związku z podwyższeniem przez sąd do nowej, wyższej wysokości alimentów - kwot takich nie należy traktować jako wypłat nowych świadczeń. W takiej sytuacji, w części A w wierszach 1., 1.1., 1.2.,1.3. kol. 6.-8. (dotyczącym liczby świadczeń) sprawozdania świadczenie ujmuje się w miesiącu,
w którym wypłacono świadczenie w pierwotnie obowiązującej wysokości, zaś kwoty wykazuje się według faktycznej wypłaty wyrównań w związku z podwyższeniem przez sąd wysokości alimentów.

Zatem nie do przyjęcia jest wytłumaczenie, dla komunikatu „Suma liczby rodzin pobierających świadczenia z funduszu alimentacyjnego (wiersze od F.2.1. do F.2.4) pomnożona przez liczbę osób uprawnionych oraz liczby osób uprawnionych do świadczenia z funduszu alimentacyjnego pobierających świadczenie na siebie (wiersz F.7.) nie powinna być mniejsza od 95% liczby wypłaconych świadczeń z funduszu alimentacyjnego (wiersz A.1.)” polegające na tym, że jest to wynikiem wypłacania wyrównań w związku z podwyższeniem przez sąd alimentów.
~Anka

Napisano: 14 sty 2014, 13:51

nie mówimy o wyrównaniach a o spłatach za październik dla tych którzy później złożyli wniosek
~asik

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x