Wszczęcie postepowania a dłuznik wyprowadził się - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 07 mar 2016, 10:56

Witam, może zacznę od początku. Dostałam z innej gminy wniosek o podjęcie działań. Wezwałam Pana dłużnika na wywiad, korespondencja wróciła podwójnie awizowana. W związku z powyższym ruszyła cała procedura, wszczęłam postępowanie, napisałam do Komornika, i wszczęcie wrócił mi z adnotacją " adresat wyprowadził się". Więc teraz takie moje pytanie, co z tym wszczęciem? Umorzyć nie umorze bo gdzie to umorzenie niby wyśle, ustalenie adresu tez raczej leży po stronie OWW a nie mojej. Jestem w czarnej du... bo kompletnie nie wiem co dalej z tym zrobić. Pomożecie??
fundusznikbezdusznik

Napisano: 07 mar 2016, 11:31

nic nie robisz z umorzeniem bo nie zostało doręczone.
Pijesz kawę, jesz pączka i piszesz do OWW, że dłużnik zmienił klimat na inny
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 07 mar 2016, 23:30

Jeśli jesteśmy owd i dłużnik nie odebrał wezwania na wywiad albo nie wstawił się na niego to wysyłamy info do oww że się nie wstawił i robimy decyzję o uznaniu za uchylajacego się czy tylko że się nie wstawił ?
GOPSŚwiadczenia37
Starszy referent
Od: 06 mar 2015, 14:06
Zajmuję się:

Napisano: 08 mar 2016, 8:50

odwiedzasz dłużnika osobiście z flaszką żeby się wstawił. Na trzeźwo tak jakoś głupio, może czuje się nieswojo. Zainteresuj się człowiekiem, a nie tylko papier i papier.

Dalsze postępowanie zależy od tego czy była wydana już decyzja o uznaniu za uchylającego
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 08 mar 2016, 13:42

co jesli nie byla a co jesli byla ? ( kiedy wydana tez ma znaczenie ? )
GOPSŚwiadczenia37
Starszy referent
Od: 06 mar 2015, 14:06
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x