Wybory Miss Polski na wózku 2014 - HYdE PaRK

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 16 maja 2014, 0:30

Chyba najśliczniejsza!
Kandydatka #51: Joanna Trzop
https://jedyna-taka.pl/miss,51,joanna-trzop.html

Obrazek
głos

Napisano: 16 maja 2014, 9:35

Litości. Robicie tym dziewczynom olbrzymią krzywdę. Im nie jest potrzebny żaden plebiscyt na najładniejszą czy najzgrabniejszą, tylko im są potrzebne ludzkie godne warunki funkcjonowania w społeczeństwie. Takim k.r.e.t.y.ńskim konkursem odbieracie im godność. Coś w stylu mecz piłki nożnej w Auschwitz. Pewnie ten konkurs najbardziej potrzebny był organizatorom. Nic tak nie chwyta za serce wyborcy, jak zdjęcie jego polityka z kaleką lub niepełnosprawnym dzieckiem.

Dalej, co będzie następne? Konkurs gry w warcaby dla dzieci z zespołem downa?
betonowy

Napisano: 16 maja 2014, 17:25

Ech, Betonowy! Przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś, tym razem czytając, pomyśl o dyskryminacji, wykluczeniu ze względu na stan zdrowia. Osoby z niepełnosprawnością mogą brać udział również w konkursach piękności. Ten konkurs promuje ich osoby w społecznościach lokalnych i szerzej. Pozwala znaleźć nowych przyjaciół, zaistnieć, znaleźć wymarzoną pracę? Wczorej znalazłem w internecie artykuł o Wyborach Miss Polski na wózku, w stylu - nasz region jest dumny z uczestnictwa kadnydatki X. Kolejny walor tego konkursu, to zwrócenie uwagi na problemy środowiska osób niepełnosprawnych ruchowo. W wypowiedziach kandydatek pojawia się temat atrakcyjności charakterystycznej kobietom, możliwości założenia rodziny, pracy. Mówiąc o sobie pokazują, że jest to możliwe, można być atrakcyjną, szczęśliwą, spełnioną kobietą na wózku - przekaz ten skierowany jest zapewne do koleżanek na wózkach, które nie wierzą, że jest to możliwe.
Konkurs

Napisano: 17 maja 2014, 19:48

Mądre stwierdzenie: "Ludzie tworzą świat, więc tak naprawdę tylko ludzie mogą tworzyć bareiery" - Katarzyna Wasiak, Kandydatka do tytułu Miss Polski na wózku 2014
https://jedyna-taka.pl/miss,18,katarzyna--wasiak.html
angoc

Napisano: 19 maja 2014, 21:12

Czy kiedykolwiek gwizdałeś na widok kobiety na wózku? Przyglądałeś się piersiom niewidomej laski? Flirtowałeś z dziewczyną, która ma trudności z chodzeniem? Jeśli odpowiedziałeś Nie - to ciekawe czy taki konkurs położy temu kres .
Jak myślisz ?

ps. rozumiem, że Joanna pokazała się w "formie roboczej". Makijaż oczu niefortunny. Ale jakoś mnie urzekła.
emilka 14

Napisano: 20 maja 2014, 17:21

Takie konkursy są odmianą litości. One nie potrzebują litości tylko tego co wskazał beton.
Ci ludzie muszą sie poczuć normalnie. Trzeba traktować ich tak samo jak zdrowych. Bez litości, bez wchodzenia do tyłka, narzucania się, nadgorliwości i przesadnej dobroci.
Adam29

Napisano: 20 maja 2014, 17:46

ja tęskniłam za... ;) doprawdy tęskniłam ..jeszcze jak tęskniłam..
emilka 14

Napisano: 20 maja 2014, 18:05

Ja też;D
Nudy a tym nowym forum i kilka utrudnień.
Adam29

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem