Wybory Prezydenckie 2010

Wybrane tematy:
coś pozytywnego Dobra książka
ODPOWIEDZ
~vive

Re: Wybory Prezydenckie 2010

Post autor: ~vive »

O przepraszam:

Tusk + Komorowski + Palikot = PO. Gerzsiu do boju!
~ola

Post autor: ~ola »

Język nienawiści, który stał się językiem \"miłości\". Jak bardzo Polacy są infantylni? Chyba bardzo, jeśli codziennie słyszą agresywne wypowiedzi i ataki ze strony polityków PO na opozycję a żyją w przekonaniu, że to opozycja jest be.
~praktyk

Post autor: ~praktyk »

Nie interesuje mnie aspekt polityczny wypowiedzi Komorowskiego o wycofaniu się z Afganistanu lecz wyłącznie praktyczny, wobec tej informacji:

\"Zespół amerykańskich geologów wraz z ekspertami z Pentagonu odkryli w Afganistanie nieznane dotychczas złoża żelaza, kobaltu, miedzi oraz litu, których wartość szacowana jest wstępnie na bilion dolarów. Jak podkreśla dziennik \"New York Times\", odkrycie to może całkowicie zmienić oblicze tego kraju, ponieważ pierwiastki te są szeroko stosowane we współczesnym przemyśle. ...\"

Może raczej nareszcie należałoby zadbać aby Polska odniosła wreszcie jakieś korzyści z naszej wojaczki u boku Amerykanów panie Komorowski? Zamiast krzyczeć o pakowaniu walizek trzeba wynegocjować udział w zyskach.
~???

Post autor: ~??? »

a może wiedzieli o tym już już ruscy?
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: dzibar »

https://wybory.onet.pl/prezydenckie-2010 ... lnosc.html

Prezesie Jarosławie Kaczyński nieraz trzeba przegrać bitwę aby wygrać wojnę i ja o tym wiem, a Polacy nie gęsi.............. i też swój rozum maja............................jeżeli chodzi o ten rząd to tyle przykrości i niesprawiedliwości ile mnie spotkało za jego ( tego rządów - niby profesjonalistów - nie spotkało mnie nigdy.
Ja w Pana wierzę i Panu wierzę i ma Pan moje zaufanie - głosuje na Prezesa Jarosława Kaczyńskiego bo tylko On w moim przekonaniu i jak wynika z moich doświadczeń ( 50 lat życia w tym 18 lat pracy jako pracownik socjalny ) jest gwarantem normalności i demokracji w Polsce ( tzn., ze nie będzie równi - równiejsi tylko prawo i sprawiedliwość społeczna)
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: dzibar »

https://wybory.onet.pl/prezydenckie-2010 ... lnosc.html
nie trzeba było długo czekać, aby ustami PO-wcow potwierdzić obłudę czlonków tej partii i ich zdeterminowanie w walce o urząd prezydenta. Brak jakichkolwiek zachamowań jest po prostu patologiczny w moim przekonaniu. Człowiek to nie podmiot, ale przedmiot przetargu tak ja to widze biorac pod uwagę to co czytam i analizuje. W zyciu nie oddalabym wladzy w rece tej partii w calosci chociazby z tego wzgledu, że nie jest to partia wszystkich Polakow, a prezydent wywodzacy się z tej partii funkcjonowalby na zasadzie \"raczka rączkę myje\", a wladza to nie tylko rece, ale przede wszystkim glowa.
Dzidka
~niepis

Post autor: ~niepis »

za to PIS to władza wszystkich !!!
A cóż Tobie dzibar Tusk zrobił? Jakie przykrości i niesprawiedliwości? Prześladowano Cię politycznie?
Masz dzibar rację brak jakichkolwiek, tak jak u Ciebie, zahamowań jest patologiczny. Całe szczęscie że to nie ty oddajesz komukolwiek władzę tylko naród.
Powiedz dzibar, która partia jest partią wszystkich Polaków? Na którą zagłosuje 100% wyborców?
Przyhamuj trochę, ocknij się żyjesz w demokratycznym państwie,

~niepis II

Post autor: ~niepis II »

Ja też nie jestem za pisem ale to co zrobił Komorowski całkowicie go przekreśliło w moich oczach. Człowiek, który oddaje sprawę do sądu by ten pomógł mu zaprzeć się samego siebie nie dorósł do pełnienia funkcji prezydenta.
Tchórzostwo, uciekanie przed odpowiedzialnością, wypieranie się samego siebie, manipulowanie. To nie są przymioty człowieka kandydującego na prezydenta. Wolę po stokroć Korwina-Mikke, która od lat uczciwie mówi wyborcom co chciałby zrobić. Dlatego płaci za to cenę pozostawania poza głównym nurtem politycznym ale jest człowiekiem wiarygodnym i uczciwym.
Dla mnie oddanie przez Komorowskiego sprawy do sądu przelało czarę goryczy. To człowiek z mentalnością dawnego cinkciarza. Bardzo przykre.
Ponieważ jeden z założycieli PO, Andrzej Olechowski ma takie same odczucia, choć nazwał je inaczej, swojego zdania o tym człowieku już nigdy nie zmienię.
~niepisIII

Post autor: ~niepisIII »

do dzibar - rządził Kaczyński Lech, co on Ci zrobił złego? Taka trauma, aż jesteś ciężko chora

do niepis II czyli można sobie mówić np. o Kaczyńskim co się chce?Co kto się domyśla - np. dzieci z in vitro - zakaz komunii, bierzmowania, ślubu... I nic nie grozi? Żaden tryb sprostowania, sąd?
ODPOWIEDZ