wydatki - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 31 sie 2021, 10:01

Dzień dobry,
Mam wniosek o dodatek z sierpnia.
Dołączone dowody wpłaty za czynsz, wodę i śmieci są z datą sierpniową.
Podzwoniłam do instytucji i ustaliłam, że:
czynsz- tutaj wszystko gra :D
opłata za wodę - dotyczy miesięcy od maja do lipca- (podzielę kwotę przez ilość msc)
opłata za śmieci - ustaliłam tylko, że jest to bieżąca płatność za 2 msc, ale do niczego nie mogę jej przyrównać, ponieważ od lipca stawka za śmieci wynosi 25 zł/os., a opłatę mam na 121,60 zł. W tym przypadku po prostu przyrównam do stawki, która obowiązuje i tyle...
Czy dobrze myślę ?
Pozdrawiam serdecznie !
werka_1
Stażysta
Od: 14 wrz 2020, 12:38
Zajmuję się: Rodzinne, itd..

Napisano: 01 wrz 2021, 9:58

Czy ktoś się wypowie i podzieli się swoim zdaniem ? :D
werka_1
Stażysta
Od: 14 wrz 2020, 12:38
Zajmuję się: Rodzinne, itd..

Napisano: 01 wrz 2021, 14:44

werka_1 pisze:
31 sie 2021, 10:01
Dzień dobry,
Mam wniosek o dodatek z sierpnia.
Dołączone dowody wpłaty za czynsz, wodę i śmieci są z datą sierpniową.
Podzwoniłam do instytucji i ustaliłam, że:
czynsz- tutaj wszystko gra :D
opłata za wodę - dotyczy miesięcy od maja do lipca- (podzielę kwotę przez ilość msc)
opłata za śmieci - ustaliłam tylko, że jest to bieżąca płatność za 2 msc, ale do niczego nie mogę jej przyrównać, ponieważ od lipca stawka za śmieci wynosi 25 zł/os., a opłatę mam na 121,60 zł. W tym przypadku po prostu przyrównam do stawki, która obowiązuje i tyle...
Czy dobrze myślę ?
Pozdrawiam serdecznie !
wniosek z sierpnia wiec wydatki bierzesz za lipiec...opłaty za smieci nie porównujesz...tylko bierzesz ile faktycznie w lipcu zaplacono, tak jak za wode, do stawki gminnej porównujesz tylko czynsz
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 03 wrz 2021, 9:54

W lipcu opłata za śmieci wyniosła w kwocie 53 zł za dwa m-ce/VI,VII/. Wydatek poniesiony w lipcu 53 zł ,ale m-ce wynosi 26,50 i tyle przyjmuje tak?
kasia.f
Stażysta
Od: 10 cze 2021, 13:50
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe, zamówienia publiczne,
pomost

Napisano: 04 paź 2021, 13:26

Witam,
osoba złożyła po raz pierwszy wniosek we wrześniu. Dostarczyła kwit za sierpień za opłacone śmieci. Załączyła odcinek dla wypłacającego za wodę z miesiąca sierpnia. Opłata ta została dokonana za miesiąc lipiec. Za sierpień nie została uregulowana opłata za wodę. Czy brak pod uwagę kwotę zapłaconą z miesiąca sierpnia za lipiec? czy strona musi uregulować opłatę za sierpień i tą kwotę brać pod uwagę?
młodszyreferent96
Awatar użytkownika
Referent
Od: 12 kwie 2017, 17:21
Zajmuję się: mł. referent ds. obsługi Programu Rodzina 500+ i świadczeń z funduszu alimentacyjnego

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem