wydatki, czy wliczać - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 19 gru 2023, 13:36

Witam, w dodatkach jestem od niedawna.. Mam taki przypadek, Pani wynajmuje mieszkanie w nowym bloku. Zarządca wystawia fakturę na której ujmuje: fundusz remontowy, usł utrzymania czystości , usł księgowa, prąd z części wspólnej, usł administracji i śmieci. Natomiast rozliczenie za kanalizację i wodę jest raz na trzy miesiące. (ujęte na fakturze za wrzesień) czy powinnam te wydatki wliczać, mimo że nie są z ostatniego miesiąca?
mops321
Praktykant
Od: 19 gru 2023, 13:12
Zajmuję się: dodatek mieszkaniowy

Napisano: 19 gru 2023, 14:36

mops321 pisze:
19 gru 2023, 13:36
Witam, w dodatkach jestem od niedawna.. Mam taki przypadek, Pani wynajmuje mieszkanie w nowym bloku. Zarządca wystawia fakturę na której ujmuje: fundusz remontowy, usł utrzymania czystości , usł księgowa, prąd z części wspólnej, usł administracji i śmieci. Natomiast rozliczenie za kanalizację i wodę jest raz na trzy miesiące. (ujęte na fakturze za wrzesień) czy powinnam te wydatki wliczać, mimo że nie są z ostatniego miesiąca?
art 5 ust 4a. dodatki mieszkaniowe
Wydatki naliczone i ponoszone przez okres dłuższy niż jeden miesiąc przelicza się na okresy miesięczne.
fundusz remontowy, usł utrzymania czystości , usł księgowa, prąd z części wspólnej, usł administracji-to bym porównała do stawek gminnych i do tego dodała śmieci oraz kanalizację i wodę przeliczoną na kwotę miesięczną
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x