wydatki na pow. normatywną - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 20 maja 2015, 11:45

czy w przypadku przekroczenia powierzchni normatywnej aby wyliczyć wydatki tylko do wielkości tej powierzchni normatywnej przeliczacie wydatki (jak np woda ścieki śmieci itp) plus wyliczone ryczałty za CW i gaz np i to dzielicie na powierzchnię użytkową i razy normatywna?? czy bez wyliczonych ryczałtów za cw i gaz?
bardzo proszę o odpowiedź bo już się zamotałam..;)
InspektorA

Napisano: 20 maja 2015, 12:00

ojjjjjjjj dzieciaki dzieciaki na lekcjach nie uważacie formu nie czytacie (parokrotnie zamieszczałem jak liczyć dodatek krok po kroku z podanymi artykułami)
(wydatki normatywne + wydatki ryczałtowe) - % dochodu = DM
a następnie układają proporcję wyliczasz ile idzie do administratora a ile do kasy

ps
1. wydatki normatywne to wydatki czynsz woda śmieci ścieki energia na klatce itp przypadające na powierzchnie normatywną dla danego gospodarstwa domowego
2 wydatki ryczałtowe to wydatki liczone na podstawie kWh za brak CW i gazu przewodowego oraz braku CO które liczymy do pow. normatywnej

InspektorA znów nie odrobiłaś zadania domowego.... siadaj pała a jutro prosze przyjść z rodzicami !!!!! :evil:

:lol:
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 20 maja 2015, 12:34

dobra dobra, rodzice wyjechali;P
pytam o to ponieważ zasugerowałam się art. 6 ust. 4 pkt.7 który mówi że do wydatków zaliczamy m.in wydatek stanowiący podstawę obliczania ryczałtu na zakup opału i w związku z tym zaczęłam mieć wątpliwości czy tylko wydatki się przelicza do normatywnej czy też wydatki plus ryczałty do normatywnej
InspektorA

Napisano: 07 sie 2015, 11:06

w przypadku stałej stawki za śmieci , przeliczanie na powierzchnię normatywną jest niesprawiedliwe, tak myślę
ankaw
Stażysta
Od: 15 gru 2014, 11:45
Zajmuję się:

Napisano: 07 sie 2015, 11:51

ankaw a myśl sobie do woli ....... ale liczyć tak trzeba i basta
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 07 sie 2015, 14:31

no co? :twisted: tylko se gadam