Witam! Wnioskodawca mi przyniósł mi wniosek na którym jest pieczątka wodociągów z datą 29.04.2015r. i jest napisane: opłata m-czna za pobór wody i nieczyst.płynnych wynosi 45 zł, a oprócz tego dołączyl rachunek za wodę od stycznia do marca 2015, i jak przeliczyłam go na 1 m-c to wyszła kwota wyższa niż na pieczątce od wodociągów ( wniosek złożony 29.04.2015r.). Czym się sugerować rachunkiem i wpisem od wodociągów na wniosku, czy wam wodociągi podbijają wniosek?
no to mnie rozbawiłaś ....... petent uczciwy do bólu chce zadość uczynić wymaganiom (wydatki za ostatni miesiąc) pofatygował się do wodociągów choć nie musiał (mógł przedłożyć tylko ten rachunek) i dostał potwierdzenie a ty masz wątpliwości ? ....... jest wpisana kwota za kwiecień jest stempel i podpis a więc wszystko gra i buczy......
tylko szkoda petenta ... czemuś biedny boś uczciwy - czemuś uczciwy boś głupi ..... a to taka dygresia
Najlepszy numer, że jak wezmę kwotę ze wniosku, podbitą przez wodociągi, to nie wyjdzie mu dodatek, a jak wezmę rachunek, to wyjdzie mu dodatek około 20 zł. I co byście zrobili, które byście wybrali?
no co ja mogę poradzić jak mu odmówisz (a decyzję zapewne SKO utrzyma) to dasz mu szansę złożyć za miesiąc czy dwa nowy wniosek i dostać wyższy dodatek a jak przyznasz te 20 zł (a to mogą uwalić bo ma potwierdzone wydatki) to go ugotujesz na pół roku