od kiedy dodatek mieszkaniowy - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 21 maja 2015, 17:46

proszę wyjaśnijcie mi za jaki miesiąc wypłacic dodatek jeżeli klient otrzymał klucze do mieszkania ZGKiM 20-go maja, zaraz się zameldował, i od razu dostarczył wniosek, a w decyzji wpisano datę przyznania lokalu 01 czerwca. Nie chcę skrzywdzić kobiety, jak powinnam postąpić?
danuta

Napisano: 21 maja 2015, 18:28

moim skromnym zdaniem sprawe trzeba rozpatrzyć z paru płaszczyzn
1. tytuł prawny do zajmowanego lokalu.......... na dzień złożenia wniosku BRAK bo lokal zostanie przydzielony od 1 czerwca
2. wydatki na lokal za miesiąc składania wniosku .......... BRAK ni wody nie zużył, ni śmieci nie naprodukował a jeśli już to czynsz tylko zacznie płacić od 20 maja ......
nie dopuszczalne jest przyjmowanie stawek które będą dopiero obowiązywać bo w danym miesiącu składania wniosku takie one nie były
A więc zadzwoń i o.....ol administratora na jakiej podstawie potwierdził wniosek
Pamiętaj meldunek nie jest wykładnią zamieszkiwania (a i tak się dziwie że go tam zameldowano jak przydział będzie dopiero obowiązywał)

Radzę zadzwoń do swojego SKO pogadaj tam jak ugryźć sprawę bowiem i tak twoja decyzja do nich może trafić (tam pracują ludzie i nie gryzą można z nimi sensownie porozmawiać ) ........
Ja bym odmówił z braku tytułu prawnego na dzień składania wniosku załączając do uzasadnienia decyzję przydziału i rozwinoł temat wydatków ....... czyli jeśli już to liczył wydatki od 20 do 31 maja a nie przyjmował hipotetycznego naliczenia pełnych wydatków
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x