wygaszenie czy uchylenie decyzji - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 08 mar 2017, 14:00

Elmer pisze:Art. 154. § 1. Decyzja ostateczna, na mocy której żadna ze stron nie nabyła prawa, może być w każdym czasie uchylona lub zmieniona przez organ administracji publicznej, który ją wydał, lub przez organ wyższego stopnia, jeżeli przemawia za tym interes społeczny lub słuszny interes strony
sam art. 154 dla mnie trochę za mało
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 kwie 2015, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 08 mar 2017, 15:42

ja uchylałam decyzję dłużnikowi, który spłacił zadłużenie właśnie na podstawie 154 KPA.
W przypadku kiedy płaci 6 mcy pytałam się na szkoleniu to facet powiedział, żeby uchylić i potem wniosek o prawko, ale sama nie wiem......
Z drugiej strony po zmianach w ystawie (art.5a ust.2) gdy uchylimy a on nie przyjdzie to znowu możemy wszcząć postępowanie i gościa ruszyć, a tak jeżeli oddamy prawko, nie uchylimy decyzji, a on w nastepnym okresie nie przyjdzie, a przestanie płacić to już za bardzo nic nie zrobimy....
Fundusz

Napisano: 08 mar 2017, 16:07

a czy po uchyleniu decyzji nie trzeba by poinformować prokuratury (jeśli prowadzi postępowanie) że decyzja na podstawie której zostało złożony wniosek o ściganie wygasła/została uchylona?
Nie popełnia błędu tylko ten, kto nic nie robi.
paulina124
Referent
Od: 05 kwie 2016, 18:53
Zajmuję się: ŚW/FA

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x