wygaszenie FA - księgowanie - Księgowość

Strona 3 z 4    [ Posty: 36 ]

Napisano: 19 mar 2014, 18:23

ZACZNIJCIE CZYTAĆ TE PRZEPISY.... gdzie jest napisane, że na 222 ma być tylko rb27s???
~TW

Napisano: 19 mar 2014, 18:28

...a przypis 221/720 to pododuje zwiększenie wyniku finansowego współmiernie do wypłaconych świadczeń które powodują jego zmnieszenie...czyli wypłacam 100% osobie uprawnionej i mam koszt przypisuję 100% świaczenia wypłaconego w gminie, bo przecież to wój danej gminy wydaje decyzje i mam 100% kosztu ...a wynik na zero.

O wynik finansowy Tu chodzi....oj chłopie....
~TW

Napisano: 19 mar 2014, 18:30

...a przypis 221/720 to pododuje zwiększenie wyniku finansowego A NIE FUNDUSZU współmiernie do wypłaconych świadczeń które powodują jego zmnieszenie...czyli wypłacam 100% osobie uprawnionej i mam koszt przypisuję 100% świaczenia wypłaconego w gminie, bo przecież to wój danej gminy wydaje decyzje i mam 100% przychodu ...a wynik na zero.

O wynik finansowy Tu chodzi....oj chłopie....
~TW

Napisano: 19 mar 2014, 18:39

...a wracając do wygaszenia FA.

FA jest zadaniem zleconym a zatem podpada pod art 60 uofp.

A skoro tak to podpada pod art 64 i 55 i 56 uofp.

A zatem wygaszenie FA wskutek zgonu nazywane jest w finansach \"ulga\" a w księgowości umorzeniem.

Umorzenia te ksiegujemy stosownie do 2 przypadków opisanych w art 35b ustawy o rachunkowości.

Kto wie o które przypadki chodzi i które konkretnie przepisy?

Wyżej podane księgowanie Marzeny to jeden z przypadków.
~TW

Napisano: 19 mar 2014, 19:05

czyżby nowa zagadka TW
~akuku

Napisano: 19 mar 2014, 19:10

Chyba zatraciłeś TW resztkę rozsądku.

Gmina otrzymuje dotację która jest przychodem i dochodem gminy a wypłacane świadczenia z tej dotacji są kosztem i wydatkiem gminy. Tak więc wynik na dotacji jest równy zero.

Jeżeli twierdzisz, że księgowanie 221/720 nie zwiększa funduszu to jesteś w sprzeczności z Uor gdzie dla tego. żeby powstał przychód w wyniku zwiększenia aktywów wymagane jest by nastąpił wzrost funduszu.

Tak więc z jednej strony twierdzisz, że powstanie należności tyt. zwrotu od DA jest przychodem, co zgodnie z Uor powinno zwiększyć fundusz a z drugiej strony sobie zaprzeczasz twierdząc, że przypis 221/720 nie zwiększa funduszu.

Może chodzi TW o jakiś nowy rodzaj przychodu który właśnie odkryłeś, nazwijmy go \"przychodem TW\" - powstają korzyści ekonomiczne ale nie zwiększają funduszu.

Jak mogło dojść do tego, że prowadzisz szkolenia z rachunkowości?

~BDMB

Napisano: 19 mar 2014, 19:49

Taaaak .... Księgowanie na 720 zwiększa fundusz.... Taaaak
~TW

Napisano: 19 mar 2014, 19:51

Hahahahahahahaga .... Ckm a nie bdmb
~TW

Napisano: 19 mar 2014, 19:53

Nasz specjalista Bdmb przeksuegowyje 720 na fundusz.... Taaaaak trzymaj... Hahahahahahahahahahagahahagaa
~TW

Napisano: 19 mar 2014, 19:55

No nie mogę... Hahahahaha
~TW

Strona 3 z 4    [ Posty: 36 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x