ja też niczego z PEŁNĄ ŚWIADOMOŚCIĄ nie odkręcam. umiem obronić swoją rację i mam to w nosie. jak można po pół miesiąca działania nowych przepisów dopiero informować co i jak. a poza tym dłużnik ma prawo do zmniejszenia długu, jeżeli komornik ściągnął mu należność przed 18 września. wg nowych przepisów prawdopodobnie wszystko poszłoby na odsetki. a co to dłużnika obchodzi, że komornik przetrzymał jego wpłatę kilka dni. do mnie na razie też żadne pismo nie dotarło. jak dotrze to puszczę je przez dziennik korespondencji i nie mam zamiaru cofać się i odkręcać.
U mnie wpłynęły po 22 września 3 przelewy opisane 20% FA. Zgodnie z pismem powinnam chyba im zwrócić ale to jest tylko kolejna interpretacja a nie przepis wprost. Nie wiem co zrobić. Nie sztuka odesłać. Ale potem powiedzą, że pozbawiłam gminę dochodu albo okradliśmy budżet państwa. No po prostu super sytuacja. Przecież to są dochody dotyczące okresu sprzed 18 września, a że gmina odesłała dopiero teraz to kto im bronił. Co Wy na to??
to jakaś kpina że ministerstwo nie wie do kiedy odsyła sie dochody z zadań zleconych co nam teraz po takiej interpretacji skoro dochody trzeba było odesłać do 25 września