Wyjazdy z wychowankami, wizyty w szkole

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~mona

Re: Wyjazdy z wychowankami, wizyty w szkole

Post autor: ~mona »

na ogół takie wyjazdy są przed godziną 14-15, kiedy dzieci są jeszcze w szkole; pracuję na oddziale dzieci starszych, więc wszystkie chodzą do szkoły i takie sprawy jak sąd, poradnia na ogół załatwia ten wychowawca, ktory tego dnia pracuje od 12, albo jak się trafi to od 8; a szkoły czyli kontakt z wychowawcą załatwia wychowawca prowadzący, na ogół na dyżurze; chyba że jest zebranie w szkole, to idzie ten, który pracuje, tego dnia i załatwia sprawy wszystkich dzieci w szkole
~kama

Post autor: ~kama »

do szkól chodza wychowawcy,w sytuacjach sporadycznych pedagog.za to wszelkie wyjazdy należa do peadogów lyb psychologa
~Agni

Post autor: ~Agni »

u nas wszystko załatwia wychowawca prowadzący dziecko w czasie wolnym w ramach dopełnienia do 40 godzin
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ~Kasia »

U nas wyjazdy do lekarzy,RODK,poradni,szkół załatwia pracownik socjalny.
Kasia
~Ania

Post autor: ~Ania »

W większości przypadków ktoś wspomaga wychowawcę, u nas ściąga się wychowawcę z wolnego pomimo ,ze jest 2 pedagogów i pracownik socjalny...
~BELLA

Post autor: ~BELLA »

Ania, ale jak to się ma do przepisów?Przecież wychowawca musi mieć tyle dni wolnego ile jest przewidziane w danym miesiącu (czy kwartale- chyba zależy od okresu rozliczeniowego).Ja rozumiem, że musi wykonywać obowiązki ponad swoje godziny dydaktyczne w danym dniu, gdy jest w pracy, bo dobija do 40,ale ściąganie z wolnego to raczej przesada, chyba, że ma ten dzień oddawany.Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, to co napisałaś, ale w takim wypadku to ,moim zdaniem, łamanie prawa
ODPOWIEDZ