na ogół takie wyjazdy są przed godziną 14-15, kiedy dzieci są jeszcze w szkole; pracuję na oddziale dzieci starszych, więc wszystkie chodzą do szkoły i takie sprawy jak sąd, poradnia na ogół załatwia ten wychowawca, ktory tego dnia pracuje od 12, albo jak się trafi to od 8; a szkoły czyli kontakt z wychowawcą załatwia wychowawca prowadzący, na ogół na dyżurze; chyba że jest zebranie w szkole, to idzie ten, który pracuje, tego dnia i załatwia sprawy wszystkich dzieci w szkole
Wyjazdy z wychowankami, wizyty w szkole
Re: Wyjazdy z wychowankami, wizyty w szkole
do szkól chodza wychowawcy,w sytuacjach sporadycznych pedagog.za to wszelkie wyjazdy należa do peadogów lyb psychologa
u nas wszystko załatwia wychowawca prowadzący dziecko w czasie wolnym w ramach dopełnienia do 40 godzin
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
U nas wyjazdy do lekarzy,RODK,poradni,szkół załatwia pracownik socjalny.
Kasia
W większości przypadków ktoś wspomaga wychowawcę, u nas ściąga się wychowawcę z wolnego pomimo ,ze jest 2 pedagogów i pracownik socjalny...
Ania, ale jak to się ma do przepisów?Przecież wychowawca musi mieć tyle dni wolnego ile jest przewidziane w danym miesiącu (czy kwartale- chyba zależy od okresu rozliczeniowego).Ja rozumiem, że musi wykonywać obowiązki ponad swoje godziny dydaktyczne w danym dniu, gdy jest w pracy, bo dobija do 40,ale ściąganie z wolnego to raczej przesada, chyba, że ma ten dzień oddawany.Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, to co napisałaś, ale w takim wypadku to ,moim zdaniem, łamanie prawa
Oprócz Wyjazdy z wychowankami, wizyty w szkole - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
spotkania opłatkowe w waszych domach
postawy roszczeniowe - literatura
opinia prawna
umowa o prace
Pracownik socjalny
pozadydaktyka kn
pozadydaktyka kn
.....
Umowa z powiatem w 2012r. (30 czy 14).
Placówka i liczba dzieci powyżej 30
Świetlica środowiskowa bez regulaminu
praca asystent rodziny