wykonanie planu dochodów budżetu państwa w 2021

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
mbbm
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

wykonanie planu dochodów budżetu państwa w 2021

Post autor: mbbm »

Witam proszę napiszcie jakie podajecie wyjaśnienia w przypadku nadwykonania lub niewykonania planu 85502p.0920, 85502p.0970, 85502p.0980 i 85228p.0830 :)
mgops7
Podinspektor
Zajmuję się: płace, księgowość
Kontakt:

Re: wykonanie planu dochodów budżetu państwa w 2021

Post autor: mgops7 »

dochodów ze suo nie mam, więc piszę , że osoba objęta usługami jest zwolniona, bo ma niski dochód, za KDR mam zwykle jedną wpłatę i brak planu, to piszę, że nie było wniosku o duplikat, a wykonanie za lata ubiegłe jest niemiarodajne, wpływy od komornika za alimenty, jeśli mam wyższe od planu to piszę, że komornik regularnie od kilku osób ściągał, albo, że ktoś spłacił całość, a jeśli niższe, to że była niska skuteczność ściągania alimentów przez komornika; przyczyny zaległości - to niska skuteczność w ściąganiu alimentów, niepoczuwanie się do odpowiedzialności i niechęć samych dłużników, brak pracy i niepełnosprawność dłużników, ostatnio dopisałam, że covid utrudniał podjęcie pracy;
mbbm
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: wykonanie planu dochodów budżetu państwa w 2021

Post autor: mbbm »

dziękuję bardzo za podpowiedź :)
ODPOWIEDZ