Wykształecenie asystenta
Wykształecenie asystenta
Witam.
Mam problem, dylemat. Mając wykształcenie wyższe-pracownik socjalny czy warto robić kurs na asystenta rodziny? Czy to tylko dodatkowe koszty?
Mam problem, dylemat. Mając wykształcenie wyższe-pracownik socjalny czy warto robić kurs na asystenta rodziny? Czy to tylko dodatkowe koszty?
Re: Wykształecenie asystenta
spełniasz wymogi formalne no i przygotowanie merytoryczne pewno też masz dobre - skoro jesteś pr. socjalnym.
(..wyższe na kierunku : psychologia, pedagogika, praca z rodziną , socjologia ..kurs nie jest wymagany . )
czy warto ?
To zależy co masz w głowie
tu i teraz - pomysł na wdrożenie tego zagadnienia w swoja pracę.
Moim zdaniem taki kurs jest zbędny... - ( chyba- że firma Ci płaci ) a i tak lepiej zrobić mediacje rodzinne- jeśli już ....
(..wyższe na kierunku : psychologia, pedagogika, praca z rodziną , socjologia ..kurs nie jest wymagany . )
czy warto ?
To zależy co masz w głowie

Moim zdaniem taki kurs jest zbędny... - ( chyba- że firma Ci płaci ) a i tak lepiej zrobić mediacje rodzinne- jeśli już ....
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Dzięki. Myślałam podobnie, żeby \"zainwestować\" w szkolenia typu PSR, trening zastepowania agresji itd.
dokładnie - polecam też szkolenie Komunikowanie się z osobą chorą psychicznie i jej rodziną ..będziesz miała takie rodziny , takie przypadki, PSR jak zrobisz - nie pożałujesz
a dokumenty ...bułka z masłem - nie trzeba kursu żeby umieć
a dokumenty ...bułka z masłem - nie trzeba kursu żeby umieć
Instrukcja wiązania kaftanika też sie przyda. Podobno czasem psychiczni widzą w socjalnych i asystentach diablice.
..kaftany to przeszłość.
A wiesz ..doświadczyłam na własnej skórze ..- nie tylko \"psychiczni \"widzą w socjalnych i asystentach diablice- częściej przydarza się to zdrowym
A wiesz ..doświadczyłam na własnej skórze ..- nie tylko \"psychiczni \"widzą w socjalnych i asystentach diablice- częściej przydarza się to zdrowym

Po co to mówisz?
Chciałem by forumowicze sami to wyłapali;)
Nie ułatwiaj im pracy. Mają myśleć samodzielnie (aluzja do wątku o wiedzy socjalnych:D).
Chciałem by forumowicze sami to wyłapali;)
Nie ułatwiaj im pracy. Mają myśleć samodzielnie (aluzja do wątku o wiedzy socjalnych:D).
Za dobra jesteś dla nich.
Cisza tu zapanowała. Pewnie wszystkie siedzą na Pierwszej miłości. Czy Natan uwolni Sabinę?
Cisza tu zapanowała. Pewnie wszystkie siedzą na Pierwszej miłości. Czy Natan uwolni Sabinę?

daj spokój ...boję się takich słów
, ..a dlaczego ? -wytłumaczę poniżej zresztą mogą nie zrozumieć -celowej prowokacji -i zacznie się wojna ..a wtedy..? 
P.S ..Człowiek staje się ateistą -kiedy poczuje się lepszy od Boga .. i co Ty na to ..?

P.S ..Człowiek staje się ateistą -kiedy poczuje się lepszy od Boga .. i co Ty na to ..?
Oprócz Wykształecenie asystenta - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
ops
dowód osobisty
zasiłek celowy pomoc państwa w zakresie dożywiania
KRUS
Specjalizacja II stopnia - czy ma ktoś opracowane zagadnienia
dodatek 250
gmina właściwa
wywiad u osoby ubezwłasnowolnionej całkowicie
Zespół interd. - zmiany?
Fundusz świadczeń socjalnych
Zaswiadczenie
nietypowa prośba