wykup mieszkania od agencji rolnej - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 29 sie 2014, 12:05

pani która pobiera dodatek mieszkaniowy przyszła zgłosić, że wykupiła mieszkanie od Agencji Rynku Rolnego i teraz ona jest właścicielem lokal. Czyli czynszu już nie odprowadza do Agencji. od teraz ponosi tylko opłaty za wodę, śmieci. Ma przyznany dodatek do listopada.. moje pytanie jest takie .. powinnam teraz zrobić wszczęcie postępowania i zmianę zarządcy?? czy ponownie przeliczać wydatki bo w gruncie rzeczy czynszu już nie odpowadza do Agencji??
@WP

Napisano: 29 sie 2014, 12:53

czy kierować się art. 7 ust. 10 że zmiany w ciągu przyznanego dodatku nie mają żadnego wpływu na dalsze wypłacanie dodatku??? z tym że nie mogę już przesyłac dodatku na konto agencji... wiec może ktoś podpowie coś???
@WP

Napisano: 01 wrz 2014, 12:44

Czynszu do agencji teraz nie odprowadza, ale może inne składniki (takie jak zaliczki na koszty eksploatacji, remontów, na administrowanie, ogrzewanie, ...)? Jeśli rzeczywiście nic nikomu nie odprowadza (lub bardzo malutko), to jest przesłanka do zatrzymania dodatku.

Ponadto niektórzy mogą wskazywać na zmianę tytułu prawnego jako drugą przesłankę.
To ostatnie nie jest przekonujące, tzn. mnie nie przekonuje, bo przecież tak samo trzeba ponosić koszty, co najwyżej 1 składnik pod zmienioną nazwą i może w innej wysokości, jednak niekoniecznie mniejszej.

Czasem zmiana własności powoduje zmianę rachunku bankowego, jednak mnie takie coś raczej nie wystarcza na zatrzymanie dodatku.

Wygodniej będzie nic nie robić z tym dodatkiem i argumentować przepisem z poprzedniego postu.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x