zaległości - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 04 wrz 2014, 8:55

prośba o pomoc
problem: zarządca powiadomił mnie o zaległościach 28.08.2014 w opłatach za ścieki za m-c maj w kwocie ... i za miesiąc sierpień w kwocie ....
w opłatach za wodę za miesiąc maj w kwocie ... i za sierpień .....i czynsz za sierpień
zgodnie z art. 55 kpa wezwałam telefonicznie (żeby było szybciej) do uregulowania należności , wnioskodawca zobowiązała się do wpłacenia, dzwoniłam kilkakrotnie, potwierdzała, że lada dzień ureguluje kwotę zaległości ( teraz widzę że popełniłam błąd mogłam wysłać zawiadomienie o wszczęciu z potwierdzeniem :oops: ) przyjmując że zawiadomiłam wnioskodawczynię 28.08.2014 termin 7 dniowy na uregulowanie i wyjaśnienia termin mija 04.09 tak? i z tą datą decyzja o wstrzymaniu tak? i wciągu 3 miesięcy wnioskodawczyni musi uregulować powstałe zaległości czyli te od maja, tak? :(
kasia2708

Napisano: 04 wrz 2014, 14:25

Jeśli dodatek jeszcze (tj. we wrześniu) trwa, to szybciutko i bez wahania zatrzymujcie dodatek od 01 września. Data decyzji mało istotna.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 04 wrz 2014, 15:11

wnioskodawczyni ma dodatek do września 2014 dzisiaj zadeklarowała się, że jutro wszystko ureguluje
zarządca budynku- gmina
pracownik rozpatrujący- ops
zawsze dowiaduje się ostatnia o zaległościach zastanawiam się jak ma się do tego art. 8 ust.4
czyli nie wszczynamy postępowania i nie ma możliwości uregulowania powstałych zaległości tylko z "automatu"wstrzymujemy decyzję?
kasia2708

Napisano: 05 wrz 2014, 10:35

A właśnie, bardzo proszę o wypowiedź jak robicie:
zawiadomienie o zaległości i zgodnie z art 7 ust.11 wstrzymujecie, czy
zawiadomienie o zaległości wszczęcie postępowania i dopiero wstrzymanie?
kk1

Napisano: 30 lis 2014, 21:46

Nie wzywam do uregulowania zaległości- tylko na podstawie art. 7 ust 11 ustawy wystawiam decyzję wstrzymującą dalszą wypłatę DM.
mała53

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x