O właśnie o taką odpowiedź mu chodziło. Dzięki! A powiedz Ty mi jeszcze czy gminy będą informować od dnia publikacji cz dopiero po tych 14 dniach od publikacji?Iks pisze:Chodzi o to, że ustawa staje się prawomocna 14 dni od opublikowania w dzienniku, nie 14 dni od podpisania. Więc po podpisie może być opublikowana 2,4,8 dnia ale od dnia publikacji i tak czekamy jeszcze 14.koks pisze:moje pytanie jest takie CZY MUSI MINĄĆ 14 dni czy np może się pojawić w dzienniku np po 8 dniach?
Zgodnie z ustawą na poinformowanie zainteresowanych masz 14 dni od wejścia ustawy w życie, czyli PO 14 od publikacji. Wcześniej to po prostu nie jest obowiązujący przepis prawa, a zgodnie z art. 6 Kpa, działamy na podstawie przepisów prawa. Tylko i wyłącznie.koks pisze:A powiedz Ty mi jeszcze czy gminy będą informować od dnia publikacji cz dopiero po tych 14 dniach od publikacji?
Misiu pluszowy, nie denerwuj się tak, bo Ci uszko oklapnie.ksadjr pisze:Po jaki ch. regulowac w ustawie odsetki skoro od dziesiatek lat sa uregulowane w kodeksie cywilnym i wystarczy do tych przepisów odesłać - co zostało zrobione.
To ciemniaki nie wiecie jaka jest data wymagalności świadczeń rodzinnych za dany miesiąc? 10 lat ustawa obowiazuje i najprostsze rzeczy to wielki problem...
To co piszesz/cie o innych, świadczy bardziej o Tobie/Was niż o innych.Kto i jakim cudem was pozatrudniał w tych waszych pseudourzędach?
Wy nawet nie wiecie co to znaczy termin wejścia w życie ustawy.
Powtórze - kto i jakim cudem takich I.D.I.O.T.Ó.W zatrudnił do pracy polegającej na stosowaniu prawa?