Wymuszanie przez pracowników socjalnych - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 28 lis 2017, 21:00

Jak układa się Wasza współpraca z pracownikami socjalnymi? Czy macie wśród nich takie typy, które wymuszają na was abyście wypracowali określone efekty na rodzinie? Jeśli tak to jak radzicie sobie z takimi jednostkami? Rolą asystenta jest wspierać, motywować a nie wymuszać, ale niektórzy tego nie rozumieją, niestety
„Starajcie się zostawić ten świat choć trochę lepszym, niż go zastaliście”

- Robert Baden-Powell
mlodaasystentka
Praktykant
Od: 22 kwie 2017, 20:18
Zajmuję się: jestem asystentem rodziny

Napisano: 28 lis 2017, 21:34

Nie jestem z Waszych kręgów ale między nami (pracownicy od ŚR, FA, 500+) a pracownikami socjalnymi jest także wiele "kłótni".

M. in. ucieczka pracownika że środowiska poprzez naciąganie rodziny na specjalny zasiłek opiekuńczy i wiele innych sytuacji.

Dobrze chociaż wiedzieć, że nie tylko my z nimi mamy problemy.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 15 lut 2018, 11:25

heiland pisze:Nie jestem z Waszych kręgów ale między nami (pracownicy od ŚR, FA, 500+) a pracownikami socjalnymi jest także wiele "kłótni".

M. in. ucieczka pracownika że środowiska poprzez naciąganie rodziny na specjalny zasiłek opiekuńczy i wiele innych sytuacji.

Dobrze chociaż wiedzieć, że nie tylko my z nimi mamy problemy.
ale jak ucieczka i jak naciąganie
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 15 lut 2018, 11:53

Gdy "załatwią" dla środowiska SZO wówczas opuszczają je ponieważ "jest opiekun i my nic do tego już nie mamy" - przykład jeden z wielu występujących u mnie.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 23 lut 2018, 13:28

U mnie w Ośrodku współpraca z PS jest na tej zasadzie, że nie wtrącają się w mój plan i działania wobec rodziny. Czasami czuję się sama w działaniach. Rodzina wędruje do mnie i PS już z rodziną nie pracuje.
Mona123
Stażysta
Od: 24 sty 2016, 18:56
Zajmuję się: AR

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x