Tak, ale nikt nie wziął pod uwagę, że jak dostaniemy dodatkową kasę za 300+ to nie dostaniemy już dodatkowej kasy którą dostawaliśmy w postaci nagrody na koniec roku. Suma sumarum wyszło, że za więcej roboty dostaliśmy tyle samo co rok wcześniej bez tej roboty. A ten zapis o 80% to wszyscy olali kompletnie (chyba, że w międzyczasie weszła 70% stawka podatkowa i ja nic o tym nie wiem).
miało być tak pięknie i wyszło jak zwykle. Nagrody podostawały osoby, które w życiu nawet nie miały w ręku wniosku o 300+ co z tymi kontrolami Pani Minister?
Kontrole nie wykażą nieprawidłowości. Na bank stwierdzą, że zapis w rozporządzeniu dotyczył "osób realizujących", więc da się pod to podciągnąć i księgowanie przelewów i nadzór merytoryczny - czyli kierowników i dyrektorów. Inna sprawa, że jeśli chcą to 300+ zrobić też w tym roku, to raczej osoby które miałyby to robić już drugi raz się nie dadzą nabrać na obietnice bez pokrycia.
U nas pracownicy, którzy faktycznie realizowali dobry start dostali pełne 80% dotacji na koszty obsługi minus 300,00 zł które dostała w jednym z miesięcy księgowa. Nie trzeba potem kreatywności w sprawozdaniach i ludzie wiedzą, za co pracują.
Problemy rzeczywiście były z innymi fakultatywnymi składnikami wynagrodzenia (nagrody/premie), ale nie były to problemy drastyczne i suma summarum wszyscy zarobili więcej niż rok wcześniej.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Tylko pozazdrościć. U mnie stanęło na nieśmiertelnym argumencie, że wy "tylko drukujecie decyzje" i to jest lekka biurowa praca, a bez księgowości to byśmy tego w ogóle nie mogli wypłacić.
Ja oberwę, bo mi po "premii' polecą, a jak wrócę to będę musiał nadrobić te zaległości które sobie narobiłem. Zostanie to przy tym odebrane jako brak lojalności i obciążanie swoją pracą koleżanek. No i księgowa naprawdę uważa, że nasza praca jest tak prosta, że osoba z ulicy po miesiącu będzie w stanie mnie bez problemu zastąpić.
Iks, to masz w sumie z głowy robotę w nowym okresie - skoro tylko drukujecie decyzje, to wydrukuj księgowej te z zeszłego roku
A jak będzie chciała nowe, to powiedz, że nowych to nie ma, trzeba przyjąć wnioski, wprowadzić w system, pościągać Empatię, przeliczyć dochód, utworzyć nowe decyzje i dopiero wydrukować, a to za dużo roboty i ty się tym nie zajmujesz
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.