ZOL - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 12 lut 2015, 13:57

Jestem nowym prac. socjalnym, zgłosiła się Pani do OPS która mieszka wraz niepełnosprawnym bratem, którego chce umieścić ale nie wie gdzie. Chciałbym zapytać kto kieruje i wypełnia dokumenty do ZOL, bo do DPS wiem ale dylemat mam z ZOLówką. Niby lekarz przekazał klientce że brat nadaje się do ZOL ale kto właściwie kieruje, bardzo proszę o pomoc.
lo11

Napisano: 12 lut 2015, 14:03

Medyki.
t.franek

Napisano: 12 lut 2015, 14:12

Hahahahah dobre, dziękuję t. franek ale gdzie są konkretne przepisy że medycy kierują, bo kobitka przyszła do OPS i chce skierowanie do ZOL.
lo11

Napisano: 12 lut 2015, 14:29

Po co Ci to wiedzieć .Tą wiedzą dysponują ww.To oni tym kręcą i u nich się to załatwia. Mało masz różnych przepisów po kiego grzyba Ci jeszcze ich przepisy.
t.franek

Napisano: 12 lut 2015, 16:22

Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 czerwca 2012r w sprawie kierowania do zakładów opiekuńczo-leczniczych i pielęgnacyjno - opiekuńczych, tam wszystko znajdziesz warto również wejść na stronę konkretnego ZOL i sprawdzić jakie są procedury i zasady przyjęć. Wiem, że w Ustawie o pomocy społecznej nie ma zapisu który mówi o tym że to jest nasze zadanie, ale życie wygląda zupełnie inaczej, a sami zainteresowani czyli lekarze rodzinni nie mają bladego pojęcia o czym mowa, chyba że podłoży im się druk do wypełnienia (jeszcze są nie zadowoleni).
Emma35

Napisano: 12 lut 2015, 17:46

Dzięki za wypowiedzi, t.franek masz rację.
lo11

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x