Wynagrodzenie dla opiekuna prawnego - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 29 sty 2013, 14:16

jestem pracownikiem od 30 lat w DPS mam po swoja opieką dwóch podopiecznych, których jestem opiekunem prawnym. Chciałam złożyć wniosek do Sądu o wynagrodzenie dla opiekuna prawnego tylko nie wiem sama jak to zacząć i co ując może ktoś mi pomoże....
~Ola

Napisano: 29 sty 2013, 14:36

wITAM.
jestem również opiekunem prawnym 2 osób, nie otrzymuję za to wynagrodzenia. chciałabym napisać wniosek do sądu ale nie wiem jak..POMÓŻCIE.

~eWELINA

Napisano: 29 sty 2013, 14:50

Koleżanka moja napisała i dostała 100zł na osobę ale nie zabardzo chce mi pomóc....
~Ola

Napisano: 29 sty 2013, 15:32

Ja również składałam wniosek o przyznanie miesięcznego wynagrodzenia za sprawowaną opiekę nad ubezwłasnowolnionymi np wyjazdy do lekarzy, szpitali , załatwianie spraw urzędowych często po godzinach mojej pracy a sędzia stwierdział, że to należy do moich obowiązków i do obowiązków innych pracowników DPS i nie przyznał mi ani grosza. Ponownie po śmierci podopiecznego złożyłam wniosek o przyznanie jednorazowego wynagrodzenia po ustaniu opieki i gdyby nie rodzina zmarłego , którą wezwał na rozprawę ów sędzia to znowu nic bym nie dostała,.Jednak rodzina ujęła się za mną , poświadczyła, że należy mi się jakieś zadościuczynienie i podziękowanie za moją pracę i sędzia przyznał mi 500,00 zł. Wiecie pzrez ile lat byłam opiekunem ? 12 lat. Śmiechu warte pieniądze w przeliczeniu na ten okres. A jak odpowiedzialność ciąży na opiekunach. Teraz nikt z pracowników nie chce być opiekunem , ten sam sędzia do nas dzwoni , pisze aby dyrektor podał kogoś na opiekuna , my się nie zgadzamy . Niech wyzanczy swoich pracowników -kuratorów , którym pzryznaje wynagrodzenia za opiekę nawet za błahe sparwy . Wiem bo widziałam dokumenty. Co sprawiedliowść to sprawiedliowość. Przyznanie wynagrodzenia zależy od dobrej woli sędziego. Niektóre sądy wiem , ze przyznają bez przeszkód wynagrodzenia za opiekę. Niestety nie dotyczy to mojego sądu.
~kora

Napisano: 29 sty 2013, 15:51

A masz wzór takiego wniosku?? bardzo bym była wdzięczna
~Ola

Napisano: 29 sty 2013, 16:35

nie wzoru wniosku sama piszesz że chcesz wynagrodzenie za sprawowanie opieki bo robisz to i to...... musisz wyliczyć swój czas poza praca w dps i dobrze umotywować nam dał po 50 zł
~dps

Napisano: 29 sty 2013, 16:43

Wiem, że wzoru nie ma ale chociaż przykład jakiś, abym miała się na czym oprzeć, nie pracuje w biurze tylko jestem opiekunką
~Ola

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x