Zmiana kosztów utrzymania w DPS - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 05 lut 2013, 11:45

Mam pytanie czy zminiacie decyzję od lutego w związku ze zmiana kosztu utrzymania mieszkańca w DPS? według mnie nie powinno się, ale mam wątpliwości. Jak wy robicie? Pomóżcie.....
~Anna

Napisano: 05 lut 2013, 17:09

od miesiąca następnego po ogłoszeniu w Dzienniku Urzędowym
~Ktos

Napisano: 06 lut 2013, 17:08

czy dajemy decyzję zmieniająca czy wystarczy poinformowac pismem o zmianie - proszę o wypowiedź
~jacek

Napisano: 08 lut 2013, 11:46

według mnie wydaje się decyzje zmieniająca chyba że wcześniej był taki zapis w decyzji.
~duska

Napisano: 11 lut 2013, 21:07

ale decyzje zmienia się tylko na prośbę strony lub wtedy gdy jej się zmienia dochód. Więc czy zmiana średniego kosztu to zmiana dochodu strony?
~d

Napisano: 12 mar 2013, 22:07

Samo zwiększenie średniego miesięcznego kosztu nie powoduje zmiany odpłatności mieszkańca - ma ten sam dochód i tą samą kwotę 70%, zmienia się tylko koszt osób zobowiązanych i gminy, więc zależy jak to macie uregulowane w wydanych decyzjach. Dopiero waloryzacja świadczeń powoduje zmianę odpłatności mieszkańca i konieczność zmiany decyzji.
~Evita

Napisano: 15 mar 2013, 13:18

a wysyłacie decyzjie do DPS
~Pracownik

Napisano: 18 mar 2013, 22:01

jeżeli w pierwszej decyzji w sentencji macie zapis ile odpłatności za pobyt ponosi OPS to w następnych piszecie zmianę chociaż zgodnie z kpa jest to nieprawidłowe
~ola

Napisano: 19 mar 2013, 15:18

nie zmienia się decyzji daje się tylko pismem do księgowości tak wymaga kontrol . Nie wolno pisać w decyzji ile odpłatności ponosu gmina. Określasz tylko ile ponosi osoba umieszczona w dps
~ewa

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x