WYNAGRODZENIE - NA PODSTAWIE UCHWALY!PROSZE POMÓŻCIE!!!
WYNAGRODZENIE - NA PODSTAWIE UCHWALY!PROSZE POMÓŻCIE!!!
Witam, jak rozliczacie wynagrodzenie dla członków komisji alkoholowej, bo my do tej pory zawieraliśmy z nimi umowy zlecenia, a teraz ma być bez umów - na podstawie uchwały, czyli rozliczanie na podstawie przedstawianej listy obecności. Co im wtedy potrącacie tylko podatek czy składki też, jak to traktować jako umowę zlecenie, a jeżeli składki, to jak rozliczać pracowników obcych, którzy są gdzie indziej zatrudniani na podstawie umowy o pracę , brać od nich zaświadczenie o zarobkach. Proszę pomóżcie bo już ich musze rozliczyć, a nie wiem jak?
Re: WYNAGRODZENIE - NA PODSTAWIE UCHWALY!PROSZE POMÓŻCIE!!!
Witam
A dlaczego nie może być tych umów zlecenia tak jak do tej pory?
A dlaczego nie może być tych umów zlecenia tak jak do tej pory?
Bo tak kierowniczka zarządziła, że ma być wypłacane na podstawie listy obecności i że nie są potrzebne umowy bo jest uchwała i tam jest napisane, że członkom należy się wynagrodzenie a nie dieta, ale ja chyba będę rozliczać jako dietę i pobierać tylko podatek pomniejszony o KUP, bo nie mam żadnej podstawy (np. umowy zlecenia) żeby ich zgłaszać do ubezpieczenia.
Od lat rozliczamy na podstawie uchwały i listy obecności, bez umów.
Potrącamy tylko podatek (kup 20%)
Potrącamy tylko podatek (kup 20%)
Oprócz WYNAGRODZENIE - NA PODSTAWIE UCHWALY!PROSZE POMÓŻCIE!!! - Księgowość przeczytaj również:
co się zmieniło w klasyfikacji środków trwałych
Śds a paragraf 4230 w 2017 r.
rejestr sprzedaży
WZROT Z ZUS - POMOCY
księgowanie asystenta rodziny - kontrola pilne
kiedy księgować
odpis aktualizujący FA
nowa klasyfikacja
13 nastka 2016
13 nastka 2016
umowa zlecenie ???
Podstawa chorobowego