WYNAGRODZENIE - NA PODSTAWIE UCHWALY!PROSZE POMÓŻCIE!!!

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
Marta999

WYNAGRODZENIE - NA PODSTAWIE UCHWALY!PROSZE POMÓŻCIE!!!

Post autor: Marta999 »

Witam, jak rozliczacie wynagrodzenie dla członków komisji alkoholowej, bo my do tej pory zawieraliśmy z nimi umowy zlecenia, a teraz ma być bez umów - na podstawie uchwały, czyli rozliczanie na podstawie przedstawianej listy obecności. Co im wtedy potrącacie tylko podatek czy składki też, jak to traktować jako umowę zlecenie, a jeżeli składki, to jak rozliczać pracowników obcych, którzy są gdzie indziej zatrudniani na podstawie umowy o pracę , brać od nich zaświadczenie o zarobkach. Proszę pomóżcie bo już ich musze rozliczyć, a nie wiem jak?
ewos

Re: WYNAGRODZENIE - NA PODSTAWIE UCHWALY!PROSZE POMÓŻCIE!!!

Post autor: ewos »

Witam
A dlaczego nie może być tych umów zlecenia tak jak do tej pory?
Marta999

Post autor: Marta999 »

Bo tak kierowniczka zarządziła, że ma być wypłacane na podstawie listy obecności i że nie są potrzebne umowy bo jest uchwała i tam jest napisane, że członkom należy się wynagrodzenie a nie dieta, ale ja chyba będę rozliczać jako dietę i pobierać tylko podatek pomniejszony o KUP, bo nie mam żadnej podstawy (np. umowy zlecenia) żeby ich zgłaszać do ubezpieczenia.
AniaB.

Post autor: AniaB. »

Od lat rozliczamy na podstawie uchwały i listy obecności, bez umów.
Potrącamy tylko podatek (kup 20%)
ODPOWIEDZ