wynagrodzenie za wywiady - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 26 kwie 2013, 15:28

Witam mam wrażenie, że temat był już wałkowany ale ze względu na dzień tygodnia i fakt, iż niedługo będę wolny jak ping-pong nie chce mi się go szukać.
Pytanie brzmi, czy pracowniki socjalne mogą dostać jakieś pieniążki za robienie wywiadów alkoholowych na rzecz miłościwie nam panującej Komisji? Jeżeli jak to na podstawie czego takie wynagrodzenie mogłoby być wypłacane?
~Jkob

Napisano: 26 kwie 2013, 15:41

tak dostają już do lat
~as

Napisano: 26 kwie 2013, 15:41

ale w oparciu o co?
~Jkob

Napisano: 26 kwie 2013, 16:27

W \"alkoholówce\" nie ma wywiadów. Wywiad jest zastrzeżony dla pomocy społecznej, a ustawa o wychow. w trzeźw. nie przewiduje wywiadu. Można robić rozeznanie, ale w formie protokołu spisanego z osobą zgłaszającą problem. Taki protokół może spisać osoba prowadząca sprawy Komisji, nie można zlecać tego zadania pracownikom socjalnym. Owszem pracownik socjalny może się na Komisji wypowiadać, jeżeli ma osobę w rejestrze. Nie może jednak ujawniać danych zawartych dla celów pomocy społecznej, chyba, że np. żona osoby nadużywającej wyraziła zgodę. Należy więc sporządzić protokół, ale nie przez pracownika socjalnego. Zadania pracownika socjalnego określa ustawa o pomocy społecznej.
~t.L...

Napisano: 30 kwie 2013, 14:25

~Waldek

Napisano: 30 kwie 2013, 17:28

jestem Pełnomocnikiem .Przewodniczącą i pracownikiem socjalnym. Kilkakrotnie w godz popołudniowych odwiedzałam rodziny , w których jest problem alkoholowy.uważam ,że nie złamałam zasad. pozdrawiam
~z

Napisano: 07 maja 2013, 15:31

Dzięki Waldek
~Jkob

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x