zakończenie procedury - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 24 kwie 2013, 12:19

Jak to rozwiązujecie? chodzi mi o to jak np. jest wniosek z prokuratury o leczenie i w efekcie mojego postępowania ustaliłam (opinia biegłego), że delikwent nie jest uzależniony. czy zakańczacie, umarzacie postępowanie ?? decyzją, postanowieniem, zwykłym pismem?
~ops

Napisano: 24 kwie 2013, 13:24

sprawy o leczenie nie są postępowaniem administracyjnym tylko postępowaniem przygotowawczym do sądu rodzinnego i nie kończą się w trybie k.p.a. tylko zwykłym pismem, a w komisji rpa powinna być uchwała o zakończeniu bądź zawieszeniu sprawy, gdyż komisja jako ciało kolegialne wyraża swoją wolę poprzez podejmowanie uchwał (powinno by to wynikać z regulaminu komisji nadanego zarządzeniem wójta/burmistrza/prezydenta w sprawie powołania komisji i nadania jej regulaminu pracy)
~waldek

Napisano: 25 kwie 2013, 12:36

Waldku to logiczne co piszesz.Ja odpisuję pismem do Prokuratury.Komisja powołana zarządzeniem wójta .ale regulaminu brak.Uważałam że komisja pracuje zgodnie z ustawą i to wystarczy.Jestem tez pełnomocnikiem i wszelkie pisma podpisuję sama.a teraz mam wpliwości.
~z

Napisano: 26 kwie 2013, 13:00

Jak podpisujesz te pisma jako przewodnicząca komisji to pół biedy, gorzej jak to podpisujesz jako pełnomocnik bo to są 2 różne funkcje i niekoniecznie musi być ta sama osoba przewodniczącym komisji rpa i pełnomocnikiem.
~Waldek

Napisano: 26 kwie 2013, 15:39

tak jestem przewodniczącą i pełnomocnikiem .w takim przypadku pieczątka przewodniczącej.
~z

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x