Wypełnienie wniosku - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 13 sty 2015, 11:17

Proszę o informację jak wypełniacie nowe wnioski o przyznanie KDR:
1. Kogo wpisujecie w nazwie organu właściwego wg. mnie jest nim prezydent, burmistrz, wójt ?
2. Czy dane wnioskodawcy powielacie w części II wniosku - Członkowie rodziny wielodzietnej ?
3. Kto waszym zdaniem powinien podpisywać za zgodność z oryginałem kopie dokumentów oraz oświadczenia rodziców i uczniów kontynuujących naukę w szkołach ponadgimnazjalnych dołączanych do wniosku jeżeli upoważnienie wójta ma kierownik ops ?
smerfetka123

Napisano: 13 sty 2015, 13:19

1. Burmistrz
2.Tak- powielam- wpisuje dwoje rodziców i dzieci
3. mam upoważnienie burmistrza do realizacji KDR wiec sama podpisuje za zgodność
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 13 sty 2015, 13:32

Dziękuję za odpowiedź
smerfetka123

Napisano: 14 sty 2015, 16:09

Witam,
we wniosku jeśli wnioskodawca-małżonka wpisuję w części II męża to który kwadrat zaznacza ? rodzic czy małżonek ?
Emi2014

Napisano: 14 sty 2015, 17:25

napisałam już na innym poście:

tego nie wie nikt. Logika sobie, a instrukcja sobie. Jak dzwoniłam do swojego Urzędu Wojewódzkiego to Pani była zaskoczona taką interpretacją "małżonka" zamieszczoną w instrukcji RI KDR. Zresztą zaznaczenie i taka interpretacja, że rodzic jest małżonkiem powoduje iż zgodnie z ustawą ten małżonek nie musi składać oświadczenia, że nie jest pozbawiony władzy rodzicielskiej. Ktoś piszący instrukcję myślał mocno nielogicznie.
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x