wypłata bez decyzji - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 09 sty 2025, 11:18

Proszę o pomoc. Mama taką sytuację że w programie wystawiłam decyzję na wypłatę zasiłku pielęgnacyjnego ale okazało się za mam przekazać sprawę innemu OPS. Zapomniała usunąć tą decyzję i przez przypadek zatwierdziłam ją w programie i wypłaciłam na jej podstawie 2 miesiące zasiłek a nie powinnam bo za te dwa miesiące już inny ośrodek wypłacił Pani zasiłek. Nie skapnęłam się że ta Pani widnieje na listach, a nie powinna. I wychodzi na to, że Pani otrzymała od nas środki na podstawie decyzji, która w sumie nie istnieje bo nie została utworzona i dostarczona osobie tylko widniała przypadkowo zatwierdzona w programie. Pani po dwóch miesiącach zadzwoniła i powiedziała ze otrzymała za te dwa miesiące pieniądze. I jak to teraz zrobić bo w programie mogę uchylić decyzje jako usunąć ją ale tylko na bieżąco wypłaconych nie da się cofnąć, ale nie mogę przecież zrobić decyzji uchylającej i jej wydrukować bo nie mam czysto teoretycznie czego uchylić bo to nie istniało tak naprawę. I jak odzyskać te środki. Pani je odda bez problemu ale jak to załatwić bo przecież nienależnych tez tak z niczego nie mogę zrobić ? Pomocy
karollaa
Praktykant
Od: 30 paź 2024, 15:07
Zajmuję się: SR

Napisano: 09 sty 2025, 11:26

Napisz jej decyzję, niech ją odbierze i potem napisze, że od tego i tego miesiąca wnosi o przekazanie do innego ośrodka i tyle.
mamala
Starszy referent
Od: 24 lut 2017, 9:47
Zajmuję się: ps,św, stypendia

Napisano: 09 sty 2025, 11:39

tylko ona już jest przeniesiona od dwóch miesięcy do innego ośrodka sama wysłałam jej dokumenty tylko zapomniałam usunąć te decyzję z programu. przecież nie da się tego cofnąć w czasie ?
karollaa
Praktykant

Napisano: 09 sty 2025, 11:42

co chcesz robić z decyzją jak ona prawnie nie istnieje? zamykasz w systemie plany, kobieta kasę oddaje, w księgowości robia porządek i tyle

system to tylko narzędzie techniczne, my mamy furę dziwnych "technicznych" decyzji bo inaczej nie szło tematu ogarnąć
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 09 sty 2025, 11:44

chodzi o to że po prostu ma przelać te pieniądze ale nie mam tworzyć żadnej decyzji o nienależnych ?
karollaa
Praktykant

Napisano: 09 sty 2025, 11:57

dokładnie tak
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x