Proszę o pomoc. Mama taką sytuację że w programie wystawiłam decyzję na wypłatę zasiłku pielęgnacyjnego ale okazało się za mam przekazać sprawę innemu OPS. Zapomniała usunąć tą decyzję i przez przypadek zatwierdziłam ją w programie i wypłaciłam na jej podstawie 2 miesiące zasiłek a nie powinnam bo za te dwa miesiące już inny ośrodek wypłacił Pani zasiłek. Nie skapnęłam się że ta Pani widnieje na listach, a nie powinna. I wychodzi na to, że Pani otrzymała od nas środki na podstawie decyzji, która w sumie nie istnieje bo nie została utworzona i dostarczona osobie tylko widniała przypadkowo zatwierdzona w programie. Pani po dwóch miesiącach zadzwoniła i powiedziała ze otrzymała za te dwa miesiące pieniądze. I jak to teraz zrobić bo w programie mogę uchylić decyzje jako usunąć ją ale tylko na bieżąco wypłaconych nie da się cofnąć, ale nie mogę przecież zrobić decyzji uchylającej i jej wydrukować bo nie mam czysto teoretycznie czego uchylić bo to nie istniało tak naprawę. I jak odzyskać te środki. Pani je odda bez problemu ale jak to załatwić bo przecież nienależnych tez tak z niczego nie mogę zrobić ? Pomocy
tylko ona już jest przeniesiona od dwóch miesięcy do innego ośrodka sama wysłałam jej dokumenty tylko zapomniałam usunąć te decyzję z programu. przecież nie da się tego cofnąć w czasie ?