wyplata de - Dodatek energetyczny

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 10 mar 2022, 10:00

tak, zgadza się
Mikolaze
Referent
Od: 05 lis 2021, 20:42
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe

Napisano: 11 mar 2022, 14:05

Mikolaze pisze:
09 mar 2022, 14:09
ostatni dodatek energetyczny wyplacony w marcu, teraz rozliczenie I kwartału i zwrot niewykorzystanych pieniędzy. Czy teraz trzeba jeszcze na cos zwrocic uwage?
rozliczamy I kwartal czyli I,II,II ...to co zostało moze przejsc na kolejny kwartał czyli IV,V VI...ja mam decyzje do konca kwietnia, sporo mi zostało z I kwartału wiec zapotrzebowanie zerowe...i tyle :) po II kwartale zwrócę na konto urzędu wojewódzkiego to co zostało :)
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 20 kwie 2022, 7:32

Pamiętam też ze szkolenia (nie pamiętam który to artykuł kpa) ale jeżeli przepis szczegółowy nie stanowi inaczej to wniosek złożony w danym miesiącu tyczy się danego miesiąca. Czyli wniosek w grudniu to i dodatek od grudnia. To tyle ode mnie :D

Tylko, że w tym wypadku przepis szczegółowy stanowi inaczej, więc nie ma podstaw do stosowania przepisów ogólnych.
Zawsze można się nauczyć czegoś nowego, a można też tkwić w błędzie i iść w zaparte...
LuuLane
Starszy referent
Od: 15 maja 2017, 7:44
Zajmuję się: PS/KDR/LZI
hobbystycznie wszystko inne, bo lubię się mądrzyć :)

Napisano: 20 kwie 2022, 9:53

LuuLane pisze:
20 kwie 2022, 7:32
Pamiętam też ze szkolenia (nie pamiętam który to artykuł kpa) ale jeżeli przepis szczegółowy nie stanowi inaczej to wniosek złożony w danym miesiącu tyczy się danego miesiąca. Czyli wniosek w grudniu to i dodatek od grudnia. To tyle ode mnie :D

Tylko, że w tym wypadku przepis szczegółowy stanowi inaczej, więc nie ma podstaw do stosowania przepisów ogólnych.
Zawsze można się nauczyć czegoś nowego, a można też tkwić w błędzie i iść w zaparte...
W dodatkach mieszkaniowych jest art. 7 ust 5 ustawy o dodatkach mieszk.
A w dodatkach energetycznych proszę podaj mi który to przepis szczegółowy mówi o tym że dodatek energetyczny przyznaje się od miesiąca następnego po miesiącu w którym złożono wniosek.
Fantomas
Referent
Od: 31 mar 2017, 8:24
Zajmuję się: DM i DE

Napisano: 20 kwie 2022, 11:15

Fantomas pisze:A w dodatkach energetycznych proszę podaj mi który to przepis szczegółowy mówi o tym że dodatek energetyczny przyznaje się od miesiąca następnego po miesiącu w którym złożono wniosek.
W DE nie ma takiego przepisu. Dlatego trzeba przyznać od miesiaca złozenia wniosku (chyba, że był juz przyznany poprzednią decyzją, to od kolejnego miesiaca).
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x