rozliczamy I kwartal czyli I,II,II ...to co zostało moze przejsc na kolejny kwartał czyli IV,V VI...ja mam decyzje do konca kwietnia, sporo mi zostało z I kwartału wiec zapotrzebowanie zerowe...i tyle
Pamiętam też ze szkolenia (nie pamiętam który to artykuł kpa) ale jeżeli przepis szczegółowy nie stanowi inaczej to wniosek złożony w danym miesiącu tyczy się danego miesiąca. Czyli wniosek w grudniu to i dodatek od grudnia. To tyle ode mnie
W dodatkach mieszkaniowych jest art. 7 ust 5 ustawy o dodatkach mieszk.LuuLane pisze: ↑20 kwie 2022, 7:32Pamiętam też ze szkolenia (nie pamiętam który to artykuł kpa) ale jeżeli przepis szczegółowy nie stanowi inaczej to wniosek złożony w danym miesiącu tyczy się danego miesiąca. Czyli wniosek w grudniu to i dodatek od grudnia. To tyle ode mnie
Tylko, że w tym wypadku przepis szczegółowy stanowi inaczej, więc nie ma podstaw do stosowania przepisów ogólnych.
Zawsze można się nauczyć czegoś nowego, a można też tkwić w błędzie i iść w zaparte...
W DE nie ma takiego przepisu. Dlatego trzeba przyznać od miesiaca złozenia wniosku (chyba, że był juz przyznany poprzednią decyzją, to od kolejnego miesiaca).Fantomas pisze:A w dodatkach energetycznych proszę podaj mi który to przepis szczegółowy mówi o tym że dodatek energetyczny przyznaje się od miesiąca następnego po miesiącu w którym złożono wniosek.