Wypłata dodatku
-
- VIP
- Zajmuję się:
Re: Wypłata dodatku
Przecież to oczywiste: temu, kto co miesiąc pobiera kwoty opłat.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DA
- Kontakt:
Ok czyli przelewam zarządcy, a w to jak rozlicza się właściciel lokalu z podnajemcą nie wnikam. Decyzję o przyznaniu DM rozumiem również wysyłam zarządcy?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne
- Kontakt:
Owieczko, nie denerwuj się. W takim przypadku uważam, że kwestia dogadania sięz wnioskodawcą czyli podnajemcą. Uważam, że można zrobić przelew podnajemcy lub właścicielowi, uprzednio poinformowanemu.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Właściciel średnio jest zainteresowany tym aby to jemu przelewać dodatek mieszkaniowy na konto. Dodatkowo w ustawie mamy wyraznie napisane, że DM wypłacamy zarządcy domu lub osobie uprawnionej do pobierania należności za lokal mieszkalny art. 8.1
-
- VIP
- Zajmuję się:
-
- Starszy referent
- Kontakt:
No a osoba uprawniona to kto? Zarządca lub osoba, która złożyła wniosek, podpisy i spełnia ustawowe warunki do otrzymywania DM.owieczka pisze:Właściciel średnio jest zainteresowany tym aby to jemu przelewać dodatek mieszkaniowy na konto. Dodatkowo w ustawie mamy wyraznie napisane, że DM wypłacamy zarządcy domu lub osobie uprawnionej do pobierania należności za lokal mieszkalny art. 8.1
-
- Praktykant
- Kontakt:
Uważam, że osobą uprawnioną nie możemy nazwać wnioskodawcy. Tutaj bardziej skłaniałbym się w stronę właściciela lokalu.Klara27 pisze:No a osoba uprawniona to kto? Zarządca lub osoba, która złożyła wniosek, podpisy i spełnia ustawowe warunki do otrzymywania DM.
-
- Starszy referent
- Kontakt:
A ja uważam, że może być nią również wnioskodawca, bo skoro właściciel mieszkania uprawnia wnioskodawcę do zamieszkiwania w jego mieszkaniu np. umową najmu czy użyczenia i ponoszenia opłat za to mieszkanie to dlaczego by ta osoba nie miałaby być uprawniona do pobierania DM ? 
Wiesz, może się mylę..mój staż w dodatkach to niecały rok. Niech inni się wypowiedzą w tej sprawie, może wtedy coś się wyklaruje
.

Wiesz, może się mylę..mój staż w dodatkach to niecały rok. Niech inni się wypowiedzą w tej sprawie, może wtedy coś się wyklaruje

-
- Starszy referent
- Kontakt:
Doczytałam, że na wniosku podpisy złożył zarządca? (przepraszam, że dopiero teraz)
Wobec tego sprawa jest prosta, bo to na konto zarządcy powinien iść dodatek.
Wobec tego sprawa jest prosta, bo to na konto zarządcy powinien iść dodatek.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Zarządca postawił sprawę jasno, że nie będzie potwierdzał wniosku o DM osobom podnajmującym. Ja oczywiście wniosek przyjmuję i jeżeli DM się należy - przyznaję. Problem mam w tym komu wypłacić DM?
Oprócz Wypłata dodatku - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
dom prywatny
DE po ustawowym "10tym"
dochody
prace spoleczno uzyteczne
brak powierzchni pokoi i kuchni
Najniższa emerytura a wniosek złożony 28.02.2017
Przyznany DM a egzekucja administracyjna
oprogramowanie sygnity DM
nienależnie poprany dodatek mieszkaniowy
sygnity
dzień kobiet
ciekawostki
dzierżawa pojemnika na śmieci
Specjalny zasiłek opiekuńczy+składka na ubezpieczenie społec
Wspólnota mieszkaniowa - jakie wydatki przyjmujecie?
najniższa emerytura