wypłaty z decyzji wojewody - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 02 mar 2018, 14:55

Mam pytanie: Jak postąpić w przypadku gdy wypłacałam SW Pani, następnie okazało się, że od kilku m-cy mąż pracuje za granicą. Wysłałam wniosek do sprawdzenia, czy zachodzi koordynacja. Otrzymałam odpowiedź, że zachodzi i należy uchylić decyzję i wysłać wraz z harmonogramem wypłat do wojewody. Od wojewody otrzymałam decyzję na podstawie, której mam wypłacić SW za cały okres, w którym zachodzi koordynacja.
Co zrobić z nienależnie wypłaconymi SW z decyzji MOPS - jaka jest kolejność postępowania? co z odsetkami? po co wojewodzie był potrzebny harmonogram moich wypłat?
neska74
Praktykant
Od: 06 sty 2016, 13:24
Zajmuję się:

Napisano: 02 mar 2018, 15:29

a to było na I dziecko? czy na II ? jak na II to widocznie się należy nawet za ten okres co wypłacono na podst. decyzji MOPS, kiedy już był za granicą. Więc nie ma nienależnie pobranych tylko zaliczasz te wypłaty na poczet dec. wydanej przez Wojewodę.
Harmonogram jest im potrzebny w razie gdyby były nienależnie pobrane świadczenia (to Wojewoda wtedy wydałby decyzję o nienależnych gdyby takowe były)
Aniorka
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 19 sty 2017, 9:51
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne, świadczenie wychowawcze, fundusz alimentacyjny

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x