Wyprawka pieniezna na usamodzielnienie
Wyprawka pieniezna na usamodzielnienie
Witam, chciałbym dowiedzieć sie na co moge przeznaczyc pieniadze ktore otrzymalem z tzw. wyprawki... Czy np moge zakupic telewizor?
Re: Wyprawka pieniezna na usamodzielnienie
ewentualnie czy istnieje jakis wykaz rzeczy ktore mozna zakpic a ktore nie?
Chyba mozesz, ale niech wypowie sie ktos obeznany w tym temacie
Nie ma takiego wykazu. To jest zależne od indywidualnych potrzeb. Najlepiej skonsultuj to z pracownikiem \"swojego\" PCPR-u/MOPR-u.
Pytalem, i powiedziano mi ze nie moge! nie rozumiem tego skoro tv jest mi potrzebny, bo jakos chyba trudno wyobrazic sobie dom bez telewizora
Ale z drugiej strony patrząc, są istotniejsze rzeczy, bardziej niezbędne..
Tak ale skoro mam prlake mam lodowke i inne potrzebne rzeczy to na sile mam kupowac cos co mi jest nie potrzebne byle by wydac pieniadze ktore mi przyznano?
wyprawka to jednorazowe swiadczenie przyznane na zaspokojenie NIEZBĘDNYCH potrzeb osoby usamodzielnianej, Tobie widac przyznali pomoc i masz z tym problem, nalezysz do nielicznej grupy osób która już posiada sprzęt wymieniony przez Ciebie
Bylem w rodzinie zastepczej, skonczylem nauke i dostalem wyprawke gdy odchodzilem z rodziny zastepczej! teraz mam mozliwosc zamieszkania z moja dziewczyna na zalatwionym mieszkaniu, duzo rzezczy typu pralka itp mamy pozalatwiane lub mamy wziete kredyty, oczywiscie kredyt na tv tez moge wziasc jednak chcialem przeznaczyc pieniadze z wyprawki... Spytam jescze raz czy orjentuje sie ktos czy moge je wydac na tv czy nie?
Oprócz Wyprawka pieniezna na usamodzielnienie - Piecza Zastępcza przeczytaj również:
koordynator rodzinnej pieczy zastępczej
Alimentacja na rzecz dziecka
Ewidencja Godzin Wsparcia
Rodzina pomocowa decyzje na swiadczenia dla dzieci
pełnoletnia wychowanka a dochód za staż
Windykacja egzekucja biologiczni
PILNE ! ODBIÓR DZIECKA
Wyjazd rodziny zastępczej za granicę na stałe.
rodzina zast. za granicą
niepełny rok w rodzinie zastępczej