Wyprowadzka/ucieczka

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
Klara27
Starszy referent
Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne
Kontakt:

Wyprowadzka/ucieczka

Post autor: Klara27 »

Cześć, poproszę o jakieś rady podtrzymujące na duchu....
co zrobić w przypadku, kiedy dostaję telefon od właścicielki mieszkania, że najemca wczoraj uciekł z mieszkania i nie mieszka już od wczoraj i, że mamy nie przelewać już dodatku na konto zarządcy? Właścicielka powiedziała, że mi nie oświadczy w tej sprawie i nie przyjdzie do mnie, a z wnioskodawcą nie ma kontaktu- nie odbiera telefonów. Czy mogę zrobić adnotację urzędową z rozmowy i to będzie wystarczający dowód w tej sprawie żeby uchylić decyzję? Bo szczerze, to mam mieszane uczucia co do adnotacji.
szpila
Stażysta
Zajmuję się: DM,DE
Kontakt:

Re: Wyprowadzka/ucieczka

Post autor: szpila »

Hmmm... Pani zadzwoniła, ale żeby napisać to już nie bardzo...grubymi nićmi to szyte. Średnio to widzę. Może jakiś wywiad środowiskowy wysłać??
Klara27
Starszy referent
Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne
Kontakt:

Post autor: Klara27 »

Nie dopisałam, że właścicielka nie przebywa na miejscu, stąd mówi, że nie ma jak przyjść.
małe ww
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: małe ww »

A kontakt masz z właścicielem mieszkania ? (chyba tak jak sobie do ciebie dzwoni) a więc możesz zadzwonić i pouczyć, że art 8 ust 4 mówi "Pobierający należności za lokale mieszkalne ma obowiązek niezwłocznego zawiadomienia organu przyznającego dodatek mieszkaniowy o wystąpieniu zaległości" .. a jak nawiał ktoś z mieszkania to pewnie nie płacił.
A tak robisz notatkę z rozmowy telefonicznej (o ile jesteś pewna że to nie dzwonił to jakiś dowcipniś) i wygaszasz dodatek z powodu że sprawa stała się bezprzedmiotowa...
ODPOWIEDZ