Wyrobicie się w terminie 3 miesięcy?? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 22 cze 2016, 19:28

jak stoicie z decyzjami? powiedzcie mi, bo mam padake z jedną klientką... Pani złożyła wniosek 20 kwietnia czyli mam niecały miesiąc na rozpatrzenie w związku z tym, że owa Pani napisała, że jest rozwiedziona a nie dostarczyła wyroku to kulturalnie zadzwoniłem spytać czy byłaby uprzejma dostarczyć ten dokument... i tu się zaczyna problem, w związku z tym że Pani nie jest w posiadaniu wyroku to musiałaby pisać podanie o odpis i ze najprawdopodobniej będzie czekać na to połtórej miesiąca bo rozwodziła się w innym mieście odległym od jej dotychczasowego miejsca zamieszkania. Co tu zrobić? chce jej napisać wezwanie ale poinformowała mnie że nie uda jej się tego uzyskać w tak krótkim czasie. Zrobiłbym tak ale nie wiem czy tak mogę: napiszę wezwanie o ten wyrok, jak się babka nie wyrobi w ciągu 14 dni, to zrobię jej przedłużenie sprawy w związku z oczekiwaniem na dokument i wyznaczę ostateczny termin załatwienia sprawy. Co sądzicie?
bobek20

Napisano: 22 cze 2016, 20:08

Do 500plus mozesz dać wezwanie na 30 dni wystaw jest 19 lipca jak juz chcesz mieć pewność ze ten wyrok doniesie :) i nie stresuj sie z tymi 3 miesiącami my mamy jeszcze ok 15 tys wnioskow do rozpatrzenia z czego 8000 z samego kwietnia wiec będzie wesoło :)
masterm

Napisano: 22 cze 2016, 21:42

Mam 2 wnioski które w ustawowym terminie nie będą rozpatrzone:
- jedna osoba czeka na kratę pobytu z adnotacją że ma dostęp do rynku pracy,
- u drugiej sprawa toczy się w ROPS.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 23 cze 2016, 7:37

masz jedną, sprawa ROPS Cię nie interesuje :D
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 23 cze 2016, 8:13

Na weryfikacji w PESELu jest stan cywilny wskazany
pinset
Stażysta
Od: 22 cze 2016, 14:18
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 23 cze 2016, 15:12

"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 24 cze 2016, 11:20

Na weryfikacji mam stan cywilny ale bez wyroku nie jestem w stanie określić komu sąd przyznał opiekę jeśli chodzi o ich wspólne dziecko. Skąd mam wiedzieć czy Pani się może na to dziecko ubiegać o pińcet? :D
bobek20

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x