Ja nawet już o tym nie wspominam uznaję, że tego przepisu niema ale jak bardzo chcesz pisać o tym to bym coś pisał w deseń.
Zgodnie z zaleceniem sądu i SKO przy ponownym rozpatrzeniu sprawy pominięto warunek wynikający z przepisu art.17 ust.1b.
Wszystko co miałaś napisać miało być w uzasadnieniu decyzji. Ja w pismach do SKO się już nie rozwodzę i nie uzasadniam drugi raz. Napisz, że przekazujesz odwołanie wraz z aktami, że podtrzymujesz swoją decyzję, bo nie za okres ten okres występuje kolizja z art.17 ust.5 i wnosisz o rozstrzygnięcie. Mam nadzieję, że w decyzji przywołałaś orzecznictwo, które Ci wskazałem i czekaj na decyzje SKO.Beatris pisze: ↑23 sty 2023, 23:03i dziś wpłynęło odwołanie dotyczącej odmowy za okres wstecz (od dnia złożenia wniosku do momentu zawieszenia renty)![]()
obsmarowali organ, że nie zastosował art. 24 ustawy o świadczeniach rodzinnych, to nie ich wina, że sprawa tyle trwała....
czy kiedyś ta sprawa się skończy??? i co ja mam napisać w piśmie przewodnim do SKO?
I co ci to da, że się odniesiesz ? Nawet gdybyś napisała elaborat wykazując zasadność swojego stanowiska to nadal jest tylko pismo informujące i nie ma żadnego znaczenia. Pismo do SKO to nie żaden akt podlegający kontroli merytorycznej. Napisałem Ci twoje tłumaczenie miało znaleźć się w uzasadnieniu decyzji i powinno być napisane na cito. Jak dobrze napisałaś to się decyzja sama obroni.