Wyrównania styczeń
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: DM, DE, ST, Dodatki grzewcze...
- Kontakt:
Wyrównania styczeń
Mam pytanie jak robicie w grudniu z dodatkami energetycznymi. Jeżeli ktoś złoży wniosek np. dnia 21.12.2020r. to wyrównujecie za grudzień w styczniu? Bo mi tu mówią, że jak po 10 ktoś złoży wniosek to tak nie powinno być bo wypłata jest na 10 a do końca roku pieniądze zwracamy. W innych miesiącach wyrównuje ale w grudniu mówią, że tak nie powinienem robić. I się zastanawiam bo przecież za dany rok zwraca się pieniądze do dnia 20 stycznia następnego roku. I mógłbym wypłacić jeszcze na 10 stycznia za grudzień a po 10 by się zwróciło pieniądze za poprzedni rok.
-
- Referent
- Zajmuję się: DM i DE
- Kontakt:
Re: Wyrównania styczeń
Ja przyjmuję wnioski do ostatniego grudnia i normalnie wydaję decyzje. W styczniu drukuję listę wyrównań za grudzień i płacę z nowego budżetu. Robię już tak drugi rok bo takie dostałem wytyczne z departamentu finansów urzędu wojewódzkiego. Wcześniej co roku występowałem do Wojewody o środki na te wyrównania płacone w nowym roku, ale to było kłopotliwe ponieważ zanim przyznali środki to musiałem wypłacić z kasy miasta. Pozostałą nadwyżkę kasy ze starego roku mój wydział finansów zawsze zwraca do końca roku.
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: Wyrównania styczeń
wypłaty w styczniu zgodnie z ustawa sa do 30 stycznia...nie 10GOPS_1234 pisze: 23 lis 2020, 10:02 Mam pytanie jak robicie w grudniu z dodatkami energetycznymi. Jeżeli ktoś złoży wniosek np. dnia 21.12.2020r. to wyrównujecie za grudzień w styczniu? Bo mi tu mówią, że jak po 10 ktoś złoży wniosek to tak nie powinno być bo wypłata jest na 10 a do końca roku pieniądze zwracamy. W innych miesiącach wyrównuje ale w grudniu mówią, że tak nie powinienem robić. I się zastanawiam bo przecież za dany rok zwraca się pieniądze do dnia 20 stycznia następnego roku. I mógłbym wypłacić jeszcze na 10 stycznia za grudzień a po 10 by się zwróciło pieniądze za poprzedni rok.

Oprócz Wyrównania styczeń - Dodatek energetyczny przeczytaj również:
WYPŁATA!!
wypłata dodatku
CAS miesięczne rozliczenie za XII 2020
Zapotrzebowanie I kwartał 2021
Umowa z dostawcą energii
co zrobić??
Dodatek energetyczny
Podstawa prawna do DE ? jest ok?
wniosek z 29.10.2020
za wcześnie złożony wniosek
zapotrzebowanie na IV kwartał