Wyrównanie?
Wyrównanie?
Dostaliśmy nowy wyrok z sądu który powyższa wnioskodawcy alimenty ale od stycznia 2015 r. Wyrównaliśmy od października teraz pani napisała pismo (taki ala wniosek) że chce od stycznia wyrównanie. No ale jak można wypłacać na konto zrealizowanej już decyzji? Pomocy bo nigdy mi się coś takiego nie zdarzyło. No i ten wniosek klienta o wyrównanie? Co niby powinienem z tym zrobić, przecież nie mogę go rozpatrywać bo takich spraw nie ma. Czy powinniśmy tylko odpisać, że ustawa nie przewiduje decyzji administracyjnych na takie wnioski a zapis art. 29 ustawy (chyba dobrze pamiętam) dot. bieżących decyzji? W przypadku okresu do października to prosta sprawa zmieniam bieżącą decyzję ale zrealizowanej nie mogę zmienić. POMOCY!
Re: Wyrównanie?
przepraszam, ale nie rozumiem... skoro podwyższenie od stycznia to dlaczego wyrównałeś od października?
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
no ja też nie rozumiem? Poza tym żeby wyrównać to najpierw musi z wyrokiem do komornika pójść, a jak dobrze myślę to kobieta chce zaległe alimenty żeby jej wyrównać, no to z tym to raczej także do komornika bo alimenty to tylko komornik i to na jej wniosek egzekwuje, a jak nie zawnioskowała to do kogo ma pretensje?
Wyrównałem od października bo kiedy wpłynęły do nas papiery poprzedni okres zasiłkowy już się zakończył, nie jestem pewny czy mogę zmieniać/wyrównywać kwotę z FA w stosunku do zrealizowanej decyzji za poprzedni okres zasiłkowy.
wyrównanie świadczeń z funduszu następuje dopiero jak dostajesz informacje od komornika a nie na podstawie wyroku który przynosi osoba(wierzycielka) i musisz wyrównać od daty którą wskazuje komornik nie ważne czy to jest obecny czy poprzedni okres zasiłkowy
Oprócz Wyrównanie? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Jak robicie z decyzjami?
ZMIANA ADRESU-POMOCY
Wniosek o podjecie działań dł
fa podwyżka
umorzenie postepowania
Postanowienie Sądu ws. kuratora
tytuł wykonawczy
tytuł wykon-jak ustawic parametry w sygnity
kontrola a dłużnicy
pomocy czy fa przysługuje za marzec 2015
dochód uzyskany
zgon dłużnika
komornik - domaga się zwrotu nienaleznie potrąconej kwoty
Ogromny problem, może Elmer ? :) albo ktokolwiek :)
kto wnioskuje
kurator dla obcokrajowca