wyrównanie alimentów - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 13 sie 2014, 17:05

witam serdecznie , mam od roku problem i nikt nie chce mi pomóc by go rozwiązać . ROK TEMU SADOWNIE ZOSTAŁY MI PODWYŻSZONE ALIMENTY , W TYM CZASIE ZMIENIŁAM MIEJSCE ZAMIESZKANIA . OTRZYMUJE TERAZ ALIMENTY W MIEJSCU GDZIE ZAMIESZKUJE ALE NIKT NIE CHCE MI WYRÓWNAĆ 400 ZŁ ZALEGŁOŚCI ( chodzi o czas rozprawy i podwyższenia alimentów) miasto którego okres ten dotyczy informuje mnie ze nie oni maja mi wypłacić tylko obecne miasto mojego zamieszkania , które przekonuje mnie ze w tamtym okres i brałam alimenty w innej placówce i to ona jest mi winna . Tak więc pieniążków nie mam i jestem odsyłana od osła do posła ! co robić ?
agnieszkaw01

Napisano: 13 sie 2014, 19:40

po pierwsze to świadczenie z funduszu alimentacyjnego- nie alimenty. po drugie-nie wiem jaką drogę wybrałaś- z wyrokiem podwyższającym alimenty idziesz do komornika prowadzącego postępowanie egzekucyjne w twojej sprawie, on wystawia zaświadczenie o podwyższeniu alimentów i przesyła do organu właściwego wierzyciela- czyli Ośrodka który w tym czasie wypłaca ci FA.wyrównanie należy ci sie w OPS czy tam MOPS właściwym ze względu na aktualne miejsce zamieszkania,są wyroki w podobnych sprawach.

jeśli dostaną zaświadczenie komornika o podwyższeniu alimentów- muszą wydać jakąś decyzję- jeśli dostaniesz odmowę podwyższenia- możesz sie odwołać od takiej decyzji
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 13 sie 2014, 19:57

Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 13 sie 2014, 23:02

pierwszą część alimentów otrzymałam z poprzedniego miejsa zamieszkania a tą zaległą twierdzą kompletnie nie zgodnie że wypłacić ma placówka poprzednia ta z
kolei odmawia , więc gdzie mam teraz się udać ? bo już troszkę jest nie ok , rok czekam na te pieniądze
agnieszkaw05

Napisano: 14 sie 2014, 10:24

wyrównanie poprzedni OWW
w.w

Napisano: 14 sie 2014, 11:08

w moim OPS był podobny przypadek, wierzycielka żądała od nas jako aktualnego ogranu, wyrównania, my odmówiliśmy wypłaty zaległego wyrównania, poprzednia gmina odmówiła wypłaty... Pani się odwołała i SKO rozstrzygało kto jest organem właściwym do zapłącenia. Wskazali aktualną gminę zamieszkania. Więc kobieto napisz do sosjej gminy wnioske o wypłatę zaleglości a jak ci odmóią to się odwołaj do SKO i w treści odwołania wystąp z wnioskiem o rozstrzygnięcie jaki organ powienien wypłącić Ci należny fundusz. Powodzenia
kimi

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x