Kiedy zapadł wyrok? Generalnie od tego momentu masz 3 miesiące na złożenie wniosku o świadczenie pielęgnacyjne (nie żadne wyrównanie za okres), a organ powinien wyrównać świadczenia od momentu pierwszego wniosku na komisję, prawdopodobnie będziesz musiała oddać też stażowe do urzędu pracy, dlatego, że po wydaniu decyzji przez organ PUP powinien Cię wyrejestrować wstecz od daty przyznania.basia8622 pisze:I w międzyczasie odbyła się sprawą w sądzie, i sąd przyznał ten 7 punkt. Więc czekałam na uprawomocnienie się wyroku sądu
Bzdura.basia8622 pisze:nie wyrównają mi tego, gdyż ja ich niepoinformowalam że odwołuje się dalej, do sądu i że nie wypełniłam jakiegoś wniosku wcześniej.
basia8622 pisze:To wkoncu ich wina że nie doinformowali mnie a teraz odkręcają kota ogonem.
Okres z orzeczenia WZOON - tego sąd nie ruszał, ale z dodanym punktem 7 na "wymaga".basia8622 pisze:Więc rozumiem że obowiązuje ten lepszy wariant? Czyli orzeczenie z WZON, na 3 lata?
No i bardzo dobrze zrobiłaś, wcześniej orzeczenie nie istniało, bo nie zakończył się proces odwoławczy, nieuprawomocnione orzeczenie nie obowiązuje. (tak jakby go nie było w obrocie prawnym)basia8622 pisze: to złożyłam teraz po wydaniu wyroku w sądzie.
basia8622 pisze:Gdyż mnie nikt nie poinformował że trzeba było ten wniosek o świadczenie składać wcześniej.
Nie trzeba było, oni mają ustalić prawo do świadczenia za cały okres na podstawie art. 24 ust. 2a ustawy.basia8622 pisze:A teraz wychodzi że jednak trzeba było?