Wysokość stypendium. - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 10 kwie 2014, 7:49

Witam.
Chciałabym Was o coś zapytać. Wczoraj byłam podpisać zgodę na zmianę decyzji dotyczącej wysokości stypendium dla moich dzieci.
Wcześniejsza mówiła o tym, że od września do grudnia przyznane jest po 180 zł na dziecko, natomiast od stycznia do czerwca po 90 zł na dziecko.
Już wtedy mnie to zaskoczyło, bo nie rozumiałam skąd taka różnica.
To co podpisałam wczoraj, Pani powiedziała, że będzie ciut wyższe niż to 90 zł. Możecie mi wytłumaczyć od czego wysokość jest uzależniona?
Nie chcę pytać w MOps, nie chcę być źle zrozumiana np. jako roszczeniowa.
Oliwia

Napisano: 10 kwie 2014, 8:45

Wysokosc stypendium zalezy od tego ile dana gmina/ops ma srodkow zaplanowanych na swiadczenia pomocy materialnej.
Minimalna kwota stypendium powinna wynosic 84,80 zl miesiecznie, maksymalna 212 zl.
GOSIA2

Napisano: 10 kwie 2014, 9:44

tak dzieje się dlatego, że od IX do XII - jest tylko 4 miesiące a do tego otrzymujemy dotację którą trzeba wydać do grudnia i też te kwoty na stypendia są dość wysokie. Potem dostajemy kolejne środki, które trzeba rozłożyć już na 6 miesięcy tj. od I do VI i stąd zmiana okresu wypłaty jak i kwot. A kwoty wychodzą zawsze mniejsze od I do VI - bo na tyle wystarcza przyznana dotacja z budżetu państwa.
Na upartego może Pani nadal dostać po te 180 zł. , ale np. tylko na 3 miesiące a nie na 6 mieś.
tessa

Napisano: 10 kwie 2014, 9:51

Ślicznie Wam dziękuję za odpowiedź :D
Oliwia

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x